KRISTIANSAND: — Det er i ettertid innkommet flere klager på …… som leietaker på grunn av støy og uro, hunder som bjeffer og «gjør fra seg» på naboers eiendommer, ansamling av skrot og søppel, hyppig besøk av politiet og hun er gitt flere advarsler for brudd på husordensreglene. Slik framla Kristiansand kommune saken for retten, og ba retten gi kommunen tillatelse til å kaste ut kvinnen.

Hundeeieren har bodd i leiligheten siden hun fikk tildelt boligen av boligkontoret i kommunen i 2006. Hun fikk også dispensasjon til å ha hunder dersom hundeholdet ikke var til sjenanse for naboer. I januar i år hevet kommunen leieavtalen etter en rekke klager og varslinger. 35-åringen har nektet å flytte fra boligen.

Verken 35-åringen eller hennes advokat møtte i retten da saken mot henne ble behandlet for snart tre uker siden. Kvinnen mener hun er utsatt for urettmessige klager fra naboene, og mener hun får skylden for det hun oppfatter som et spent og konfliktfylt forhold i nabolaget. Den saksøkte kvinnen la derfor ned påstand om at tvangsutkastelsen ikke skulle tas til følge av retten.

Retten ved konstituert tingrettsdommer Monica Haugedal, mener imidlertid Kristiansand kommune er i sin fulle rett til å kaste ut kvinnen, og mener også kvinnen må dekke saksomkostninger.

— Retten finner at …….. atferd innebærer et så vesentlig mislighold av leieavtalens forpliktelser at det gir åpenbar hevingsrett av leieavtalen, skriver Haugedal i kjennelsen.