KRISTIANSAND: – Det er jo som å vinne i lotto, sier leder av Frelsesarmeen i Kristiansand, Gunnar Eide.

Fredag fant soldatene i Frelsesarmeen en lapp i julegryta, som ikke var helt som alle de andre. En konvolutt med et brev med følgende tekst:

«God Jul. Jeg synes dere gjør en god jobb for de som har det vondt, og vil med dette ønske dere i Frelsesarmeen en god jul og gi dere 500.000 kroner til julegryten i år.»

Brevet er signert Einar Øgrey Brandsdal, netthandelen.no.

Bestefars lærdom

– Det var ikke et vanskelig valg. Jeg vet ikke veldig mye om hva Frelsesarmeen gjør, men jeg vet at det de gjør er godt og viktig. Netthandelen.no har hatt et godt år i år og bestefar, Einar Øgrey, lærte meg alltid at gjør man det godt, så skal man dele, sier Einar Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Fredag ble de ansatte i Netthandelen.no informert om gaven. Ettersom 500.000 kroner i kontanter er en smule vanskelig å oppdrive, bestemte Brandsdal seg for å skrive et brev.

Litt senere samme dag ble brevet levert anonymt i julegryta av en av de ansatte. Ved gryta sto Ida Karin Eide i Frelsesarmeen, som skjønte det måtte være noe spesielt.

Blir ydmyk

– Jeg åpnet det ikke ved gryta, men tok det med opp til Frelsesarmeens lokaler. Da det ble åpnet turde jeg ikke tro at det var sant. Jeg blir ydmyk over en slik stor støtte. Jeg finner rett og slett ikke ord, sier Ida Karin Eide i Frelsesarmeen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VERDIFULLT BREV: Her er brevet som Frelsesarmeen fant i julegryta fredag. (Foto: Lars Hoen)

Tirsdag ble pengene overført til Frelsesarmeen og samme kveld var Brandsdal innom lokalene i Østre Strandgate i Kristiansand sentrum.

– Tusen takk, dette er helt utrolig. En kjempegave. Vi har aldri opplevd likende, sa ekteparet Eide da Brandsdal ankom lokalene klokken 22.00 tirsdag kveld.

Applaus

Det brøt ut applaus i lokalene da Gunnar Eide presenterte både giveren og nyheten om gaven for Frelsesarmeens kor som hadde øvelse.

Ifølge Eide er dette den desidert største enkeltgaven som noensinne er gitt i julegryta i Kristiansand – og trolig også i hele landet.

– Helt fantastisk. Dette gir oss jo helt unike muligheter og nå må vi jo ligge godt an til ny rekord, sier Eide.

Rekorden i julegryta i Kristiansand er på om lag 1,6 millioner kroner (2009). Før gaven fra Netthandelen.no i år var summen 226.302,50.