FARSUND: Politiet i Farsund jakter en mørkkledd mann etter at han i ettermiddag ranet Sparebanken Sør i sentrum av Farsund.

– Vi jakter nå en mann som var kledd helt mørkt — mørke sko, mørk jakke, mørke bukser, mørk topplue, mørke hansker og et gråspraglet skjerf, sier politibetjent Einar Deisz til Nrk Sørlandet.

Rett før stengetid

Politiet fikk melding om ranet syv minutter før bankens stengetid klokken 17.00. — En person har vært inne i Sparebanken Sør og utført et ran, sier operasjonsleder, Per Lauvnes i Agder politidistrikt til fvn.no.

Ingen så noe våpen

Omstendighetene omkring ranet er fortsatt uklare, men ifølge lensmannen i Farsund, Kåre Unhammer, skal en mann ha kommet inn i banken og vist frem en lapp hvor han ba om penger.

— Det hele foregikk stille og rolig. Mannen fikk med seg noen penger og forlot banken, opplyser Unhammer.

- Var han bevæpnet?

— Ingen så noe våpen, sier lensmannen.

Raneren er ikke pågrepet. Politiet holder nå på med å avhøre de som var tilstede i banken da ranet fant sted.

— Vi holder også på med å gå gjennom overvåkningsvideoen.

Kriseteam

Dersom noen har sett noe som kan settes i forbindelse med hendelsen vil politiet gjerne at de tar kontakt.

Banksjef, Karstein Skjeggestad ved Sparebanken Sør i Farsund forteller at de ansatte, som var tilstede under ranet nå får oppfølgning.

— Et kriseteam er på plass for å samtale og følge opp de ansatte. Dette er vårt største fokus nå, sier banksjefen.

Klokken 19.40 holdt politiet på med undersøkelser inne i banken. FOTO: Torbjørn Witzøe

Ran i sommer

I juli ble en annen av Sparebanken Sørs fillialer ranet av en mann . Han hadde caps og skjegg og viste fram en lapp med teksten: «Dette er et ran». Han hadde med seg en kniv, men truet ikke de ansatte med den. Dette ranet skjedde idet banken åpnet klokka ni. Her har politiet fortsatt ikke pågrepet raneren.