”Det så ut som bildekket akter var åpent, altså uten tak. Er det mulig ?? Hva med sjøsprøyt og salt på bilene. Her skal vi altså komme oss til bilen kanskje i regn , sludd og storm. Slik er også de nye ferjene på Vestlandet, sjøsprøyten står inn gjennom hele bildekket. Mye bedre med de gamle fergene som hadde innebygget bildekk. dette var ikke bra Clorline,” heter det i ett av debattinnleggene om temaet.

I motsetning til på Christian IV vil den nye danskebåten Superspeed også ha et åpent dekk. I debatten knyttet til flere artikler om Superspeed undrer flere lesere seg om hvorvidt bilene vil bli sprøytet ned av sjøvann under overfarten.

Svein Sørensen i Color Line Marine forteller at personbiler ikke vil bli plassert på det åpne dekket.

— Det er et dekk hvor vi kan kjøre farlig last. Trailere som er kategorisert i en annen lastekategori og løstraller plasseres på dette dekket. Det skal ikke brukes av personbiler i det hele tatt, forteller konserndirektør Svein Sørensen i Color Line Marine, til fvn.no.

Det betyr at spesielt farlig last som tidligere ikke kunne reise med båt over fra Kristiansand til Hirtshals nå får muligheten til å bli med båten.

Vil personbiler bli plassert på dette dekket om fergen er fullastet?

— Det er ikke intensjonen, sier Sørensen. Bildekket på den nye fergen har ifølge Color Line plass til nesten fire kilometer bilkø.