FOTBALLDRAMMEN— Vi sjekker jo ikke bestemt etter folk som har spilt i Start. Men likhetene i spillesystemet de siste årene gjør at vi har mange tidligere Rosenborg- og Start-spillere, sier sportssjef Jostein Flo i Strømsgodset.I år har på det meste sju tidligere Start-spillere vært på banen samtidig for det 4-3-3-spillende laget fra Drammen. De gamle starterne har scoret alle klubbens mål, og samtlige har spilt en betydningsfull rolle i en innledning som har ført Godset til femteplass i eliteserien. TILBAKE FOR NORGE?

For flere av dem har Godset-overgangen gitt en ny start i karriere:Kristiansanderen Espen Johnsen står fast i målet i sin andre sesong, har levert en rekke solide redninger og er i ferd med å spille seg inn i landslagstroppen igjen etter å ha mistet plassen på RBK.Søgne-gutten Inge André Olsen klarte ikke å spille seg inn i midtforsvaret til Stabæk etter gjesteoppholdet i Start i fjor høst, og har dannet et solid par med Glenn Andersen i sesongstarten. Grimstad-stopperen, som slet Start-benken under Tom Nordlie, har scoret to mål på de to siste kampene og opplever sin kanskje største opptur på fotballbanen noensinne.- Det går veldig bra om dagen, og endelig har det løsnet scoringsmessig også, sier Andersen, som i tre av årets kamper har hatt Kristian Sørli, som spilte for Start rundt årtusenskiftet, som back ved siden av seg.Også Ousman Nyan har vært på banen ved to anledninger. Den lille evighetsmaskinen forlot Start i 2002, mislyktes i Frankrike og var også innom Sogndal før han igjen fikk fart på karrieren i hjembyen. På høyrekanten spiller en av datidens kjæledegger i Kristiansand, Stian Ohr, som nå er en nøkkelspiller i Drammen. FØLGER MED PÅ START.

  • Det er mange undervurderte spillere i klubben, og så har vi et definert spillemønster, et kollektiv hvor alle jobber hardt for hverandre og en treningskultur som bare blir bedre og bedre, sier Ohr, som har vært med på fire nedrykk fra eliteserien i sin karriere, men som overlevde med Godset i fjor.- Jeg føler at vi er i ferd med å få respekt og anerkjennelse i Fotball-Norge, sier 30-åringen, som fortsatt følger godt med på hva som skjer i gamleklubben.- Start og Molde er de klubbene jeg har best forhold til, så jeg er inne på nettet og leser hver dag, sier moldenseren.Helt fremst på Marienlyst spiller David Nielsen, som høsten 2006 ble en av Starts mest populære spillere. Skader, formsvikt og familiære årsaker førte ham til Odense i fjor sommer, men rett før seriestart hentet Jostein Flo dansken tilbake til norsk fotball. Det har gitt umiddelbar suksess og tre mål.- David må ha ro, harmoni, og fokus på spillet sitt, og så langt har det gått veldig bra, sier Flo.Tekst: Øyvind Brenneoyvind.brenne@fvn.no - 38 11 32 49Arild Sandvikarild.sandvik@fvn.no - 38 11 32 20