ARENDAL: Vitnet Britt-Randi Sandåker hørte smellet, og så dramaet fra vinduet.

— Jeg hørte først et motorbrøl, og tenkte; i all verden, den kjører forferdelig fort - og jeg løp bort til vinduet. Da kom et enormt smell, før jeg så motorsyklisten nærmest fly forbi vinduet her, sier Britt-Randi Sandåker, som bor ved ulykkesstedet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.15 mandag kveld, og Sandåkers ektemann var en av dem som meldte fra om ulykken.

- Traff skilt eller stolpe

Motorsyklisten skal ha truffet steinkanten langs veien og gått rett i et skilt eller en stolp.

— Motorsyklisten er hardt skadet, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt, til fvn.no ved 19.15-tiden.

Mc-føreren ble først sendt til Sørlandet sykehus Arendal for behandling.

— Vedkommende er under intensivbehandling. Det er alvorlig, men stabilt, ble det opplyst fra sykehuset i Arendal ved 20-tiden.

- Uavklart tilstand

Noe etter ble pasienten fraktet til Ullevål universitetssykehus for videre behandling. Ullevål bekrefter sent mandag kveld at pasienten er innskrevet hos dem.

Hos Ullevål får fvn.no opplyst at motorsykkelføreren, en 25 år gammel mann, har hode- og bruddskader, at skadene er uavklarte, og at pasienten er under intensivbehandling.

Tirsdag formiddag kan Ullevål universitetssykehus opplyse om at 25-åringen er operert. Mannens tilstand beskrives som alvorlig, men stabil.

Etterlyser vitner

  • Motorsykkelen tok fyr og eksploderte i flammer, sier vitner på stedet til fvn.no.

Politiet har derimot ikke fått beskrivelse av hendelsen av noen som har sett hva som skjedde.

— Ingen har kontaktet oss for å fortelle hva de har sett. Vi vil gjerne etterlyse vitner til det som har skjedd, sier Bakken.

Ved 19-tiden arbeidet krimtekniker på stedet.

— Ulykkens skadeomfang har gjort at vi har sendt krimtekniker til åstedet, sier Bakken.

HARD SMELL: I dette krysset i Torsbudalen skjedde ulykken rett over klokken 18.00. FOTO: Ernest Boswarwa