KRISTIANSAND: Like før klokken 24 opplyser brannsjef Per Stølan at brannen er slukket.

— Puben i første etasje er ødelagt, og resten av etasjen er totalt utbrent. Det er også store skader i etasjer oppover i bygget, sier Stølan til fvn.no.

Innsatsleder Lars Kloster i Agder politidistrikt opplyste klokken 22.30 at to personer var reddet ut av brannvesenet, og at situasjonen var kaotisk.

— To personer ble evakuert ned fra taket av brannvesenet, og ytterligere en person kom seg ut på egen hånd. Vi iverksetter nå evakuering av to bygninger i nærheten, sier Kloster til fvn.no.

Kloster kunne ikke si noe om hvor det brant, men opplyste at de ikke kunne observere flammer.

— Brannvesenet undersøker nå første etasje i bygget, men jeg vet ikke noe detaljert om selve brannen, sier Kloster.

Til sammen skal rundt ti personer ha blitt evakuert.

Ikke meldt om skadede

De tre personene som ble evakuert er undersøkt av helsepersonell, men skal ikke være skadet. Det er heller ikke meldt om andre personskader i forbindelse med brannen.

— Det ser for øyeblikket ikke ut til å være umiddelbar fare for liv og helse, men situasjonen er uoversiktlig, og jeg kan ikke garantere at det ikke er flere personer i bygningen, sier Kloster.

Brannvesenet rykket ut etter at meldingen om røykutvikling kom klokken 21.31. I tillegg til vaktlaget fra Kristiansand brannvesen, som består av 11 personer, ble to brannmenn fra Vennesla kalt ut med en brannbil og en tankbil. Fire ekstra brannmenn fra Kristiansand skal også ha blitt kalt inn, opplyses det fra brannvakta i Agder.

- Det ryker ganske mye

Ifølge vitner på stedet var røykutviklingen betydelig ved 21.30-tiden Bygningen hvor brannen oppstod i ligger i krysset mellom Dronningens gate og Kirkegaten.

— Det ryker ganske mye, og det kommer flammer ut fra øverste etasje. Akkurat nå er det to brannbiler på stedet, og det er ganske kaotisk. Det ser ut som det er en del folk inne i bygget, sier Hemen Madry til fvn.no.

Ifølge fvn.nos reporter på stedet ble de to personene hentet ned ved hjelp av brannvesenets stigebil.