FLERE INNBRUDD: I løpet av en drøy uke var det tre innbrudd og ett innbruddsforsøk på Expert-butikken i Mandal. (Foto: Kari Lea Hennestad) Foto: Kari Lea Hennestad

MANDAL: — Tiden jobber jo i mot oss, og godset er mest sannsynlig spredt for alle vinder. Så når det gjelder selve tyverisakene så skal vi nok slite med å få oppklart de, sier politioverbetjent ved Mandal politistasjon, Tor Åge Tronstad, til fvn.no.

I løpet av en drøy uke i månedsskifte mellom september og oktober var det tre innbrudd og ett innbruddsforsøk på Expert-butikken i Mandal.

**Les også:

- Frykter at tyvegodset er spredd for alle vinder

«Expert-tyver» slo til igjen

Rammet av innbrudd for tredje gang

To innbrudd på seks dager

Innbrudd hos Expert i Mandal**

Tilstått

En mann i 20-årene fra Rogaland er tidligere blitt tilbakeført til sin soningsplass på Jæren etter å ha blitt tatt på fersken med tyvegods i Mandal. Mannen innrømmet i politiavhør å ha tatt del i innbrudd nummer to mens han var ute påulovlig permisjon.

Han nektet imidlertid for å ha noe med det første innbruddet å gjøre. Han er foreløpig den eneste, og kanskje også den siste, som er blitt tatt i forbindelse med selve innbruddene i butikken.

Flere tatt for heleri

Selv om ingen andre enn han er blitt tatt for innbrudd på Expert i Mandal, er det flere som er blitt tatt for heleri.

— Det er blitt noen helerisaker. Personene nekter for å ha noe med innbruddene å gjøre, men innrømmer at de har vært i besittelse av varer som de visste at stammet fra innbruddene, og at de har bedrevet heleri, sier Tronstad.

— Hvor mange personer er det her snakk om?

— Det kan jeg ikke si nøyaktig sånn på sparket, men det er snakk om tre til fem personer, svarer Tronstad.

Lokale kjenninger

Han forteller videre at alle som er tatt for heleri er lokale kjenninger av politiet.

Selv om noe tyvegods er funnet, er det mye som nok aldri kommer til rette igjen.

— I forhold til hva som ble stjålet er det nok bare mindre mengder som er funnet. Resten er nok borte, sier han.

Åpen sak

  • Så er etterforskningen nå over?

— Nei, det er fortsatt en åpen sak, og vi har igjen noen avsluttende avhør i helerisakene. Men som sagt skal vi nok slite med å oppklare selve innbruddene, sier politioverbetjent Tor Åge Tronstad.