VEGÅRSHEI: 21-åringen hadde sammen med en 22 år gammel mann fra Vegårshei og en 21 år gammel mann fra Sandefjord vært på Lauve for å kikke på en bryllupsfest. For å komme seg dit kjørte de en ATV med henger langs en gruslagt skogsvei.

— De var ikke inviterte gjester, men kjørte en tur for å se på. På vei hjem igjen kjørte de ut av veien i en sving, og havnet i grøfta. 21-åringen slo seg kraftig, og omkom av skadene, sier lensmann Morten Tobiassen ved Vegårshei lensmannskontor.

De to mennene var bevisstløse da ambulansen kom til stedet. Ifølge Tobiassen ble det utført livreddende tiltak både av vitner som kom til etter ulykken, og av ambulansepersonell. Livet sto likevel ikke til å redde.

Les også: Dødsulykke på Vegårshei

Politiet har i dag gjennomført flere avhør av vitner, og det er foretatt innledende avhør av de to mennene som var involvert i ulykken. Begge er nå utskrevet fra sykehuset.

Ingen skal ha vært vitne til selve utforkjørselen, men flere personer har sett de tre kjøre langs grusveien i forkant av ulykken.

Det er foreløpig uklart hvem som kjørte firehjulingen.

— Vi har ikke trukket noen konklusjoner omkring hvem som kjørte eller hvem som var passasjer. Det er også uklart om alle tre satt på selve firehjulingen, eller om noen satt på tilhengeren bak, sier Tobiassen.

Politiet har foreløpig ingen indikasjoner på at det foreligger promillekjøring.

— Det vil vi få klarhet i når vi får resultatet av blodprøvene som rutinemessig ble tatt av alle involverte, sier Tobiassen.

Firehjulingen er sendt til Statens vegvesen i Arendal for tekniske undersøkelser. Politiet vil de nærmeste dagene foreta mer detaljerte avhør av de involverte, og av vitner.