— Jay-Z har takket på mail fra USA, han var veldig fornøyd med gårsdagen, forteller festivalsjef Toffen Gunnufsen på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Dagen derpå byr ikke på noe i nærheten av mandagens headliner, rap-mogul og finanstalent Jay-Z. Men det bekymrer ikk Hovefestivalens sjef.

— Man kan programmere i pakke eller med en typisk headliner, som igår. Pakka er litt mer usikker, men noe mer interessant. Vi må jo forholde oss til at folk har ulik smak, mener Toffen.

Selv gleder han seg stort til MGMT, et amerikansk band som spiller i ettermiddag. Ifølge Toffen kombinerer MGMT nye og gamle elementer- med flower power og elektro på en gang.

— Det blir fabelaktig! gliser festivalsjefen stolt.

80 000 debattinnlegg

Han er fornøyd med at ungdommen diskuterer bookingene hans. De såkalte «hipsterbanda» skaper nemlig mye liv og røre på Hovefestivalens nettforum.

— Det har vært 80 000 innlegg på Hoves nettside i løpet av dette året, snart når vi 90 000, sier Toffen.

Han kan også opplyse om at det ser ut til å være flest metal-folk som ivrer etter diskusjon. I år er det onsdag, i morgen, som blir den store metal-dagen på Hove, så da vil det vise seg om forhåndsdiskusjonene gjør seg til kjenne i liv og røre foran scenene.

Norges beste festivalpublikum

Festivalområdet er ifølge Toffen blitt mye mer intimt i år. Det er ett av skrittene mot «Hoveuniverset». Han ønsker at publikum skal gå inn i festivalen, i stedet for på den. Litteratur, teater og nattfilm i fjæra er blant årets grep for å skape et slikt univers. Og det ser ut til å fungere, skal vi tro en smørblid Toffen.

— Har aldri vært med på så mye trøkk. Dette må være Norges beste festivalpublikum, mener sjefen sjøl.

Og på spørsmål om han er sikker på at festivalen vil overleve er han sikker i sin sak:

— Det er vi fast bestemt på, sier han, og tilføyer:

— Men man skal ikke se bort i fra at vi kanskje begrenser festivalen neste år. Det er nok på grensen av hva området tåler. Det er et lite samfunn her ute som vi må ta hensyn til, avslutter han.