KRISTIANSAND: — Det er varslet et fryktelig vær i løpet av natt til fredag. Derfor har vi allerede torsdag kveld besluttet å innstille avgangen til Hirtshals i morgen tidlig. På den måten er det lettere å få varslet passasjerene som rammes, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

Larvik og Kristiansand Både Christian IV (Kristiansand - Hirtshals) og Peter Wessels (Larvik - Hirtshals) seiling til Danmark er innstilt. Christian IV skulle etter planen ha gått fra Kristiansand fredag morgen klokken 08.15 med retur klokken 13.45 fra Danmark.

Peter Wessel skulle ha gått fra Larvik klokken 08.30 med retur klokken 15.15. Stormvarsel Ifølge meteorologene vil det blåse liten storm i Skagerrak fredag.

— Bølgene vil nok komme opp i syv meter, men da snakker vi om signifikant bølgehøyde. Det betyr at man kan oppleve bølger på nærmere 12 meter, sier vakthavende meteorolog Bjart Eriksen ved Storm Weather Center til fvn.no.

Også langs kysten på Sørlandet kan vinden komme opp i liten storm. Prognosene er foreløpig litt usikre, men allerede i natt vil et kraftig lavtrykk i Norskehavet føre til sørvestlig vind på Sørlandet.

— Fra klokken 05 til i 11-tiden vil det blåse liten storm på Agder-kysten. Stormen vil komme inn først og fremst ved Lista, men kan også komme på kysten fra Arendal og østover. I Kristiansand kan det bli sterk kuling. I fjellet vil det komme stiv kuling, men vinden blir sterkest langs kysten, sier Eriksen.

Avtar fredag Trolig vil vinden avta noe fredag ettermiddag.

Color Line håper derfor at kveldsseilingen fredag vil gå som normalt.

— Dersom det ikke løyer, eller at været blir verre, må vi selvsagt innstille. Men dersom meldingene går ut på at vinden løyer i løpet av fredag kveld, vil vi seile over til Danmark og legge oss i posisjon for å gå inn til land, opplyser Grønberg.

5000 passasjerer Ifølge Grønberg rammes omkring 600-700 ferjepassasjerer når seilingen fra Kristiansand innstilles i morgen. Men dersom samtlige seilinger til og fra Danmark fra Larvik og Kristiansand må innstilles i helga, rammes totalt 5000 passasjerer.

Foreløpig blir ingen ferjepassasjerer innlosjert på hotell, men de reisende får trolig tilbud om et måltid om bord på ferjen mens de venter på avgangen fredag kveld.