KRISTIANSAN: Politistasjonsjef Ole Hortemo oppfordret til glede da han orienterte politikerne i formannskapet tirsdag formiddag.

Det ble registrert 210 voldssaker i Kristiansand sentrum i fjor. Det er vel 70 saker færre enn 2006, som var tidenes verste voldsår etter over ti år med voldsøkning.

Hortemo sier at det gode samspillet mellom mange aktører, har gitt resultater. Han viser til at byens 73 dørvakter er blitt flinkere, taxinæringen er med på samarbeid. Dessuten samarbeider politiet og de mange ulike kommunale aktørene meget godt.

Hjørnet Markens og Tollbodgata var problemområde nummer én inntil i 2006. Det meste av byvolden skjedde her. I fjor fokuserte natteravnene på dette hjørnet. Samtidig var politipatruljene svært aktive og synlige akkurat på dette hjørnet. Nå er det kun syv prosent av byvolden som skjer på dette gatehjørnet.

Kampanjen rundt julebordsesongen har også virket. I årets sesong skjedde det 25 prosent mindre vold i byen enn det gjorde i fjorårssesongen 2006/2007. Hortemo sier en viktig grunn til nedgangen er at politiet håndterer vold annerledes. Før ble voldssaker anmeldt og straffereaksjonen kunne komme måneder i etterkant. Nå forsøker politiet i større grad å bøtelegge på stedet. Om lag 70 voldssaker ble straffet på denne måten i fjor.

­ Politiet sparer tid på dette, samtidig som vi får rask straff. All kriminologi viser at rask straff er viktig for når vi skal bekjempe kriminalitet, sier han.