BIRKENES: Ulykken skjedde på en slette på riksvei 41 ved Birkenes kirke, sør for Birkeland sentrum.

Krysset veibanen Ifølge politiet skjedde ulykken da syklisten kom over i feil kjørefelt og traff traileren. Spor på stedet tyder på at trailersjåføren har forsøkt å svinge unna. Det er dype spor i grøfta på utsiden av trailerens kjørefelt.

— For å hindre spekulasjoner kan jeg si at det ikke er snakk om at traileren har forsøkt å kjøre forbi syklisten. Det er syklisten som har kommet over i feil kjørefelt. I samråd med jurist er det derfor besluttet at trailersjåføren ikke får beslaglagt førerkortet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øystein Andersen.

Meldigen om ulykken ble meldt inn til politiets operasjonssentral via AMK-sentralen klokken 19.05 onsdag kveld.

Foto: MMS/Vegard Nekstad

Forsøkt gjenopplivning Politi på stedet opplyser til fvn.no at mannen er omkommet. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet uten å lykkes.— Det var sleipt og vått i veibanen på stedet. Polititjenestemenn har sikret spor. Det ble besluttet å ikke sende krimteknikere til stedet, opplyser Andersen.

Etter det fvn.no erfarer var det flere vitner til ulykken. Politiet har allerede gjort et foreløpig avhør av et av vitnene.

Deltaker i sykkelritt

Mannen på rundt 30 år var deltaker i sykkelrittet Fossrunden. Rittet startet klokken 18, og syklistene startet i fire forskjellige puljer. Det er uklart hvor mange syklister som syklet i følge da ulykken skjedde.

— Rittet ble stoppet etter ulykken. Foreløpig vet jeg lite om hva som skjedde, annet enn at det var på en slette. Det var et oversiktlig sted, sier arrangør Olav N. Birkeland til fvn.no.

Både ambulansebil, politi og luftambulanse ble sendt til stedet umiddelbart.

Etter det fvn.no erfarer, skal traileren ha kjørt i retning mot Birkeland sentrum. Syklisten var på vei sørover, etter å ha kommet ut på riksvei 41 ved Mollestad like nord for ulykkesstedet.

Sykkelen hans ble liggende i grøfta på motsatt side av veien etter kollisjonen med traileren.

Bedriftsløp

Det 53 kilometer lange rittet startet ved Dønnestad idrettspark i Kristiansand. Syklistene syklet over broen ved Boen bruk, og fulgte veien nordover på vestsiden av Topdalselva. Deretter snudde de sørover ved Mollestad.

Rittet er et bedriftsløp, som arrangeres på forskjellige steder onsdager. Dagens ritt var det åttende for sesongen.

— I dag var det veldig få deltakere i forhold til det det pleier å være. Det var om lag 50 syklister som startet, sier Birkeland.

Riksvei 41 var onsdag kveld stengt i begge kjøreretninger som følge av ulykken. Trafikken ble dirigert om Rugsland.