KRISTIANSAND: Episoden fant sted i Kirkegata like før klokken 12. Tre menn var involvert i en krangel utenfor en frisørsalong, noe som resulterte i at den ene av dem ble stukket ned.

Se video i toppen av artikkelen:

— De slo ham i bakken og hoppet på hodet hans, sier et vitne til fvn.no.

— En person ble stukket med stikkvåpen. Det blir betegnet som en sabel, men det har jeg ikke fått bekreftet, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Til sykehus

Offeret, en 29 år gammel mann, ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse. Tilstanden er stabil.

— Pasienten er skadet, stabil og under behandling, heter det i en pressemelding fra sykehuset.

To personer, som politiet mistenker stod bak sabelstikkingen, ble pågrepet i Kristiansand sentrum en snau time etter at politiet fikk melding om episoden.

— To menn er pågrepet og tatt inn. Vi har ikke kommet lenger enn det, sier jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Vanja Bruvoll, overfor fvn.no.

— De har ringt inn til oss via andre. De ble pågrepet i sentrum, og er nå på vei inn til stasjonen. Det skal være to versjoner av hendelsen, sa Lauvnes klokken 12.50. Ikke avhørt

De to personene som er pågrepet sitter foreløpig på Kristiansand politistasjon. Politiet håper å få avhørt dem i løpet av dagen.

— Vi kan ikke si mye om saken så langt, men det er snakk om personer som ikke er norske. Det er en kabal i forhold til mannskaper, men intensjonen er å få avhørt dem i kveld, sier etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, til fvn.no.

Kilder som fvn.no har snakket med sier at det skal ha vært et oppgjør i det palestinske miljøet i byen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

— Mange stikk

Det skal ha vært flere vitner på stedet da hendelsen skjedde. Ifølge vitner fvn.no har snakket med, ble offeret påført mange stikk mot kroppen.

Et vitne opplyser også at de involverte personene skal ha hatt en konflikt pågående over lenger tid. Det bekrefter politiet.

— De har vært i krangel tidligere, opplyser Lauvnes.

Ifølge vitner har også mennene vært involvert i en slåsskamp tidligere. Et vitne fvn.no snakket med like ved åstedet, fortviler over at politiet ikke har gjort noe med konflikten tidligere.

— De burde gjort noe for to måneder siden. Da kunne alt vært avverget, sier vitnet.

Kaos på åstedet

Det hersket kaos på åstedet minuttene etter stikkepisoden. På grunn av få ressurser, gikk det nærmere en halv time før politiet fikk sperret av området. I mellomtiden parkerte biler på åstedet, mens patruljen måtte rope til folk om å holde seg unna.

Området ble sperret av for krimtekniske undersøkelser like før klokken 12.30. Fvn.no kommer tilbake med mer.