Av Marianne Drivdal, TvedestrandspostenEgentlig var det meningen bruke den gamle trebygningen som utgangspunkt for nybygget, men utbygger Nils Jørgen Gundersen sier huset var i en så dårlig forfatning at riving var eneste utvei.

— Bygget var rett og slett råttent, derfor valgte vi å rive. Jeg er glad for at vi kom frem til den avgjørelsen, slik at vi kan bygge nytt helt fra bunnen av, og dermed sikre høy standard på alle leilighetene, sier Gundersen.

Han forteller videre at så snart rivingsmaterialene er fjernet, starter arbeidet med å oppføre et kombinasjonsbygg i betong og tre.

— Dersom salget går greit, starter vi byggingen 1. juni.

Til nå er to av de fem leilighetene, som skal være innflyttingsklare 1. april neste år, solgt. De som vil sikre seg en sentrumsnær leilighet med balkong, parkeringsplass og utsikt over havna har altså fortsatt muligheten, men da må de også være villige til å bla opp betydelige summer. Den minste leiligheten på rundt 60 kvm er prissatt til i underkant av én million kroner, mens den største på 110 kvm vil komme på i underkant av 1,9 millioner kroner. Det betyr at kvadratmeterprisen ligger på rundt 16.000 kroner.

I tillegg kommer kostnader for parkeringsplass.