GRIMSTAD: Den 48 år gamle kvinnelige butikkekspeditøren på matvarebutikken på Odden i Grimstad gjemte unna store beløp i søppelposen som sto ved siden av kassaapparatet.

Pengene skulle havnet i sikkerhetsskapet under kassaapparatet. Når butikkekspeditøren tømte søppelposen plukket hun opp pengene og stappet dem i lomma.

I retten fortalte kvinnen at lønnen ikke strakk til etter at hun ble skilt og trengte inventar og penger til spilleautomater. Hun begynte i butikken i 1998 og lurte unna minst 30 000 kroner i en periode på fire måneder i 1999. Påtalemyndigheten mente beløpet var nærmere 72 000 kroner, men summen ble redusert av mangel på bevis. Rettens mindretall mente beløpet var på minst 40 000 kroner.

Butikksjefen hevdet i retten at samlet minus i kassene de dagene tiltalte var på jobb var over 94 000 kroner. Kvinnen tok bare store sedler, fra 200-lapper til tusenlapper. I retten hevdet hun den samlede beløpet neppe var høyere enn 15 000 kroner.

Sand herredsrett har nå dømt kvinnen for underslag, til betinget fengsel i 60 dager. Hun må også tilbakebetale 30 000 kroner, som rettens flertall mener hun beviselig har stjålet.

Retten var i tvil om fengselsstraffen skulle gjøres betinget. I formildende retning har retten anført at kvinnen har dårlig helse både fysisk og psykisk og at det har gått lang tid siden underslaget skjedde.

Kvinnen ble for øvrig i 1996 dømt til 21 dagers betinget fengsel for bedrageri mot Aetat. Hun skal urettmessig ha fått utbetalt 36 126 kroner i arbeidsledighetstrygd.