KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen tok en ringerunde rundt til sørlandspolitikerne på Stortinget for å få deres reaksjoner.Aud Blattmann (Ap, Vest-Agder)

— Jeg ønsker de to hjertelig til lykke og alt godt i fremtiden. Jeg syns det er flott at kronprins Haakon har bestemt seg for at det skal bli Mette-Marit. Dette er en viktig avgjørelse, sier Blattmann, som kjenner Mette-Marit.- Kronprinsen har gjort et godt valg. Mette-Marit er ei flott jente. Det har jeg aldri vært i tvil om. Og selvsagt er det både gøy og spennende for landsdelen at kronprinsen velger ei kristiansandsjente.Åse G. Woie Duesund (KrF, Aust-Agder)

— Kjempekoselig. Ja, dette var virkelig flott. Det var en fin nyhet for oss å få i dag. Jeg gir de to min velsignelse. For meg er dette bare en gledens dag når det gjelder forlovelsen. Det er godt og viktig at kronprinsen nå har funnet ei han ønsker å dele livet sitt med.Gunnar Halvorsen (Ap, Aust-Agder)

— Slik det hele nå har utviklet seg syns jeg det er fint at de to har forlovet seg. Og jeg vil gratulere dem. De to har vel følt et visst press, men jeg er ikke i tvil om at kronprinsen og Mette-Marit er glade i hverandre. Og så er det gøy for landsdelen.Anne Brit Stråtveit (KrF, Vest-Agder)

— Jeg vil bare gratulere og si at dette var veldig hyggelig. Jeg syns det er fint at de to har bestemt at de nå vil leve samme, og snart forventer jeg at de gifter seg. For oss på Stortinget var dette en stor overraskelse, og en koselig nyhet.Torbjørn Andersen (Frp, Aust-Agder)

— Beskjeden om forlovelsen var en hyggelig overraskelse på Stortingets møte i dag. Jeg syns det er meget flott, og jeg ønsker de to lykke til. Jeg tror dette er et valg de to har tatt selvstendig, til tross for presset utenfra. Jeg er ikke i tvil om at de to er ordentlig glad i hverandre. Jeg gleder meg på de unge parets vegne.Vidar Kleppe (Frp, Vest-Agder)

— Dette var forventet, men likevel svært hyggelig. Vi får si som i eventyrene om Kongen: Måtte hell og lykke følge dem alle dager. Men skal jeg være helt alvorlig så syns jeg dette var flott. Det er fint når to personer er glad i seg, finner hverandre. Nå forventer jeg snart at de gifter seg - og etter som jeg har forstått vil det skje i løpet av 2001. Ansgar Gabrielsen (H, Vest-Agder)

— Dette er bare kjempemoro. Det er også veldig gøy at vi skal få ei dronning fra Sørlandet. Jeg har sett de to på fjernsyn i dag, og de ser jo bare helt strålende ut. Dette lover godt, og jeg er virkelig glad på deres vegne. Jeg har en god følelse når to personer virker så bevisste som kronprinsen og Mette-Marit gjør.