KRISTIANSAND: — I Krsitiansand er det fraværet av støy som har overrasket oss. Vi hadde nok ventet mer kontroverser. Sammenlignet med Bergen, der vi har stått i en storm i to år med tv-, radio-, og avisdebatter - mot kvinnegruppa Ottar og politiske partier som har vært for og imot - ja, så har Kristiansand vært mer som et bedehus, sier lederen for strippekjeden Dreams Showbar, Atle Maaø, som har merket seg det sørlandske lynnet der det meste jo "går så greit".

— Vi har hatt et veldig godt samarbeid med leverandører, kommune og myndigheter, sier Maaø.

Ikke lønnsomt

— Vi kaster kortene fordi resultatene var for dårlige, sier Maaø. Han sier at driften er stoppet, de ansatte oppsagt og at det er begjært oppbud for selskapet.

— Men ingen kreditorer vil bli påført betydelige tap, sier han.

— Hva gikk galt?

— Hvis man skal synse litt i ettertid, så er det nok beliggenheten. Stedet er litt utenfor Markens og lysløypa der folk går ut i Kristiansand. I tillegg hadde nok lokalet en noe mer rufsete historikk enn vi utenbys fra var klar over. Dette er ting vi har måttet erfare etterhvert, sier Maaø.

— Passer stripping i bibelbeltet?

— He, he. Det kan du spørre om. Men jeg tror ikke dette har handlet om moral eller etikk på Sørlandet versus Bergen og Trondheim. Konseptet vårt tiltrekker seg mange som er på besøk i byene. Gjestene våre er en stor prosentandel tilreisende. Det å gå på strippebar er et "gutta på tur"-fenomen, et event-fenomen for firmaer og fødselsdager. Mens puber mest er for lokale gjester, tiltrekker strippebarer seg folk som er besøkende. Derfor tror jeg ikke det betyr noe om Kristiansand skulle vært en del av et bibelbelte. Ikke vesentlig i alle fall, sier Maaø.

— Det er beliggenheten som har mye å si. Når folk er i byen og har fått seg et måltid mat, tatt en øl på puben, så har vi ligget for langt unna der folk går, sier Maaø, som fremhever at den rullende sykkelreklamen har hatt god effekt, men at dette var kostbar reklame.

Kan kaste klærne igjen

— Har dere vurdert andre lokaler?

— Nå har vi ingen umiddelbare planer i Kristiansand. Men vi vil ikke se bort fra at dersom vi fikk bedre lokaler i fremtiden, så kan det bli vurdert. Men vi jobber ikke med slike planer, sier han.

— Nå er det først og fremst usigelig trist å måtte kaste kortene. Alternativet var massiv innsprøyting av kapital. Men da besøkstallene ikke gikk opp i julebordssesongen i november og desember, forsto vi ingenting. Vi er ikke en gang i nærheten av å nå tallene vi må ha, sier Maaø.