Sommeren 2008 falt marnardølen ned fra en gardintrapp mens han var på arbeid. Han pådro seg et åpent brudd i den ene foten, og måtte som en følge av dette amputere venstrebenet under kneet året etter han fikk utbetalt nærmere 2,2 millioner kroner i yrkesskadeerstatning.

Hus og bil

Som en følge av amputasjonen valgte han senere å kjøpe en ny bolig og kjøpe en bil som var bedre egnet for en person med nedsatt funksjonsevne. 53-åringen stevnet Protector Forsikring ASA, der hans arbeidsgiver hadde tegnet yrkesskadeforsikring. 53-åringens advokat, Johan Fredrik Gjesdahl, la ned påstand om at forsiringsselskapet skulle betale ytterligere 2,2 millioner kroner i erstatning. Motpartens prosederte prinsipalt på frifinnelse og subsidiært på at selskapet dømmes til å betale erstatning fastsatt etter rettens skjønn.

Fikk medhold

Kristiansand tingrett ga saksøker i all hovedsak medhold, men mer enn halverte erstatningsbeløpet til 1.047.445 kroner. Retten kom blant annet fram til at 53-åringen hadde krav på 325.000 kroner til sine utgifter med å tilpasse bolig. Utgifter til trening og behandling ble satt til 102.745 kroner og en engangserstatning for gjennomsnittlige årlige utgifter. Forsikringsselskapet ble også dømt til å betale 53-åringen saksomkostninger på 309.975 kroner.