SIRDAL: Fylkesmannen i Vest-Agder mener det er uheldig for viltforekomstene i området å kanalisere store mengder skiløpere inn i området.

– Vi har jobbet med denne saken lenge. Vi hadde håpet at vi fikk til en ordning, men når Fylkesmannen kommer med en så klar uttalelse, kan vi ikke annet enn å akseptere den, sier daglig leder i Sirdalsferie, Anita Vik, til Aftenbladet.no.

Beklager

Hun beklager ulempene dette medfører for mange skiløpere. Løypa langs anleggsveien fra Haugen til Ågnhedlar er en av de mest populære skiløypene i Sirdal. Den samler også opp folk som kommer fra Fidjeland over Finnstøl og fra Solheimsdalen. Den har i alle år også fungert som en av hovedveiene til Kvinen og Steinbu.

– Nå får vi bare lov til å kjøre løypa med sporkall etter snøscooter, og da kun i vinterferien og påsken. Og det holder vi oss til, sier Anita Vik.

Hun minner likevel om at det i år er åpnet en ny maskinkjørt løype fra Hønedalen via Fiskebudalen og så videre til Kvinen. Denne løypa blir heretter kjørt opp fast.

Trist

Erling Kindem, hytteeier og medlem av Sirdalsutvalget er en av dem som reagerer sterkt på at Ågnhedlar-løypa ikke blir kjørt opp slik som tidligere.

– Dette er trist for Sirdal. Dette er en løype som alle bruker, og det går folk til Ågnhedlar uansett om det er løype eller ei. I helgen var det masse folk der inne. Derfor synes jeg det er underlig at det ikke skal tillates å kjøre skispor. Det dreier seg om en anleggsvei, og hver dag kjører Sira-Kvina inn der med snøscooter, sier Erling Kindem.

Stavanger Aftenblad / Fædrelandsvennen