KVINESDAL: — Det er brann i boliger for psykisk utviklingshemmede, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Skadene er store på denne boligen i Slettvegen i Kvinesdal. Foto: Jan Ivar Rafoss

Utrykningsleder Tor Magne Nilsen i Brannvesenet Sør opplyser at det brant godt da de kom fram.— Det var fullt overtent da jeg kom fram, sier Nilsen.

Helt utbrent

Brannvesenet gikk i gang med å slukke brannen og fikk etter hvert kontroll. Den skadede boligen ligger vegg-i-vegg med en annen bolig. God seksjonering hindret flammene fra å komme seg inn i den andre boligen.

— Det er under kontroll og hele leiligheten er helt utbrent. Vi lufter ut av den andre leiligheten for at skaden skal bli minst mulig, sier brannsjef Jon Inge Aasen ved Brannvesenet Sør, til fvn.no. Han opplyser at brannvesenet jobber på stedet utover natta.

Nilsen opplyser at både 1. og 2. etasje i boligen er totalt utbrent. Det bor én mann i boligen. Både beboeren og mannen som bodde i naboleiligheten kom seg uskadet ut. Naboleiligheten skal være beboelig.

Klokken 22.00 holdt brannvesenet på med etterslukking på stedet. Foto: Torbjørn Witzøe

Brannårsaken er så langt uklar.

Har kontroll

Atle Ramsdal ved brannvakta i Arendal opplyser at flammene skal ha blitt slått ned like før klokken 21.30. Brannvesenet har sikret full kontroll over situasjonen.

Meldingen kom inn klokken 21.10. Ambulanser fra Flekkefjord og brannvesenet i Kvinesdal ble sendt ut til stedet, som ligger i Slettvegen.

Tekniske undersøkelser

Politiet vil gjennomføre tekniske undersøkelser på åstedet i morgen.

— Det er ennå for tidlig å si noe om brannårsaken, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ove Austenaa, til Fædrelandsvennen.