KRISTIANSAND : Den ene er en 25-åring. Han er domfelt ni ganger tidligere, og slapp ut fra soning i begynnelsen av august i fjor med en resttid på fire måneder. Han ble dømt til fengsel i to år for kidnappingssaken. Fire måneder ble gjort betinget.

Den andre, en 21-åring, fikk fengsel i ett år og sju måneder. Også her ble fire måneder gjort betinget med to års prøvetid. 21-åringen er også domfelt flere ganger, og slapp ut fra fengsel i mai i fjor.

Det var i desember i fjor at de to domfelte kom på besøk til 43-åringen i hans hjem. Begge mente at mannen skyldte dem penger. I et forsøk på å få innfridd pengekravet ble 43-åringen holdt fanget i 16 timer, slått med nevene og en stang, og utsatt for grove trusler.

Trodde han skulle dø

Retten viser i sin dom til at "fornærmede flere ganger under sin forklaring i retten gjentok at han hadde "gitt opp" og "ikke trodde han ville kom ut av leiligheten i live".

Retten legger avgjørende vekt på fornærmedes forklaring og forklaringen fra en som var tilstede. Retten finner det ikke tvilsomt at begge de tiltalte truet fornærmede med at de skulle binde ham og slepe ham etter et hengerfeste, ta ham med ut på vannet og la ham svømme til han druknet og hente diverse våpen og skyte ham".

Det heter videre i dommen:

"Fornærmede er her oppsøkt i eget hjem av det han trodde var venner, holdt fanget i flere timer i sitt eget hjem, utsatt for vold og grove trusler av to fysisk overlegne personer, uten reell fluktmulighet, utsatt for tvang og ydmyket i påsyn av venner. Fornærmede har gitt uttrykk for at han opplevde reell dødsangst, og at han har hatt betydelig negative psykiske ettervirkninger av hendelsen. Retten finner ingen grunn til å betvile dette. De tiltalte er videre begge dømt for grovt ran og frihetsberøvelse tidligere, og dette må vektlegges i skjerpende retning".

Narkotika

Foruten vold og trusler ble 25-åringen dømt for oppbevaring av narkotika. 21-åringen dessuten dømt for brudd på vegtrafikkloven og en vinningsforbrytelse.

Begge ble i 2011 dømt for ran og frihetsberøvelse.