Storbritannia vant seks gullmedaljer lørdag. Tre gull var allerede innkassert i roing og sykling før kvelden toppet seg med triumfer for tre friidrettsutøvere, deriblant publikumsyndlingen Jessica Ennis i sjukamp.

Det varmet selvsagt Coe, som selv hadde en suksessrik karriere som mellomdistanseløper. London-lekenes organisasjonssjef vant selv fire olympiske medaljer, to gull på 1500 meter i 1980 og 1984, samt to sølv på 800 meter i de samme lekene.

— Jeg mener det var den største dagen med idrett jeg noensinne har sett. Ettersom dagen gikk utformet det seg en historie som virket infisert av suksess, sa Coe.

Det kom et enormt jubelbrøl fra et fullstappet Olympic Stadium da Jessica Ennis krysset målstreken først på den avsluttende 800-meteren, selv om det faktisk ikke var nødvendig for å sikre gullet i sjukamp. Ytterligere to gull ble besørget av Greg Rutherford og Mo Farah i henholdsvis lengde og 10.000 meter.

Det ga den beste britiske gullfangsten på en enkelt dag med OL-øvelser på 104 år. Strømmen av edelt metall ble startet på rostadion i Eton. Storbritannias mannlige roere vant i firer uten styrmann, mens kvinnene seiret i lettvekt dobbeltsculler. Deretter sikret de kvinnelige banesyklistene gull og verdensrekord i forfølgelsesritt. (©NTB)