FAKSIMILE: Fædrelandsvennen 16. juli 2012.

— Det er mest av alt utrolig frustrerende. Jeg begynner å bli lei disse beskjedene nå. Jeg følte meg bra mot Alta og scoret, men plutselig skjedde det noe jeg har vanskeligheter med å sette ord på. Det gjorde bare vondt, sier Espen Hoff etter igjen å ha trent alternativt mens lagkameratene var ute på Sør Arena-kunstgresset.

Hoff kom inn etter en times spilt av kampen mot Alta på Sør Arena for halvannen uke siden. På overtid scoret han et lekkert mål, men så gikk det galt igjen. Sist helg måtte han være hjemme da lagkameratene reiste nordover for å møte Tromsdalen.

— Jeg følte det gikk veldig bra, men plutselig var det utrolig smertefullt. Det var utrolig rart, sier Hoff.

- Må vente

Fysioterapeut Jørgen Rostrup har hatt Hoff ut og inn av medisinrommet ofte denne sesongen, og det kommer til å bli noen ganger til før sesongen er omme.

— Han har trent godt, men med ball må han vente til tidligst neste uke. Han har en historie med det låret som gjør at vi ikke tar noen sjanser lenger, sier fysioterapeuten.

Det betyr også at den tidligere Stabæk-spilleren skal slite med å rekke hjemmekampen mot Ranheim om halvannen uke.

Hoff prøver så godt han kan å holde humøret oppe, og mener det hjelper å se at medspillerne gjør det godt.

— Det hjelper meg til å ta tingene med ro og ikke stresse meg tilbake på banen. Selv om vi ikke har en bred stall, så har vi et godt lag, sier Hoff, som lengter etter å spille ball igjen, og fortsetter:

— Det er godt å se guttene spille god fotball, noe som virkelig motiverer meg til å komme tilbake.

På bedringens vei

Både 30-åringen og fysioen er samstemt om hvordan de skal lege skaden best mulig:

— Jeg må bare fortsette med det jeg holder på med, så kommer jeg tilbake igjen, sier kantspilleren som har spilt åtte kamper denne sesongen.

— Vi venter heller litt ekstra for at alt skal være sikkert før han går utpå igjen. Nå har han slått opp skaden to ganger i løpet av kort tid, og det skal ikke skje igjen, sier Rostrup.