AGDER: Når et partibarometer gjennomføres, skjer det grovt sagt i to faser. Først ringes et visst antall mennesker opp og spørres hva de ville valgt hvis det var stortingsvalg i morgen. Så vektes svarene som kommer inn.

Vekting foregår ved at tallene justeres ut fra blant annet politisk tilhørighet, det vil si hva man stemte ved sist valg. Dette skjer fordi de i dette tilfellet 800 personene som ble ringt opp i hvert av Agder-fylkene, neppe reflekterer tverrsnittet i befolkningen.

De ulike meningsmålingsbyråene bruker imidlertid ulike måter å identifisere hvor deltakerne hører hjemme politisk. Noen sammenlikner med stemmegivningen ved sist stortingsvalg, andre ved sist kommunevalg.

Respons sammenlikner i denne målingen med kommunevalget i 2011. Det gjør de fordi har erfart at det er mindre forskjell mellom det velgerne sier de stemte ved kommunevalget i 2011 og det faktiske valgresultatet i 2011, enn det som er tilfellet i forhold til stortingsvalget i 2009. ## Her er tallene for partiene i Agder før det ble vektet:

Vest-Agder:

Rødt: 1%

SV: 2%

Ap: 18%

Sp: 2%

V: 3%

KrF: 11%

H: 28%

Frp: 10%

Pp: 1%

MdG: 0%

Andre: 0%

Ikke sikker: 23 %

Aust-Agder:

Rødt: 1%

SV: 4%

Ap: 20%

Sp: %

V: 4%

KrF: 7%

H: 26%

Frp: 9%

Pp: 0%

MdG: 1%

Andre: 0%

Ikke sikker: 25%