LØSNING: Trener og sportssjef Hans Jacob Stoebner i Kristiansand Svømmeallianse (KSA) er helt sikker på at foreldrene slipper gratis inn i Aqurama når de følger barna på trening. Foto: Jan O. Eide
LOVER LØSNING: Unni Mesel, daglig leder for Aquarama. Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: — Vi rakk ikke å få på plass alt før åpningen. Andre ting har blitt prioritert først, sier Unni Mesel, daglig leder for Aquarama.

Tirsdag slapp foreldre inn gratis og fikk sitte på galleriet og se sine unge idrettsutdøvere.

— Vi skal sette oss ned og finne gode, permanente løsninger for foreldre. Foreløpig fungerer det greit å la dem sitte på tribunen og se på, sier Mesel.

Sikre på løsning

Svømmerne selv har god tro på at de sammen med Aquarama kommer til en løsning.

— Jeg er 100 prosent sikker på at vi får til en god løsning med Aquarama, sier trener og sportssjef Hans Jacob Stoebner i Kristiansand Svømmeallianse (KSA).

— Vi slapp gratis inn her i følge med barna våre i dag, sier en fornøyd Pål Espeland, som var med datteren Adele Bjørnevåg på trening.

Betaler ikke

— Men vi kommer ikke til å betale for å bli med barna inn, sier Sandra Trondsen som sitter på galleriet og følger med døtrene Amalie og Julie i bane tre.

LØSNING: Trener og sportssjef Hans Jacob Stoebner i Kristiansand Svømmeallianse (KSA) er helt sikker på at foreldrene slipper gratis inn i Aqurama når de følger barna på trening. Foto: Jan O. Eide

Hun får støtte av Elin Nes og Charlotte Andersen.— Vi må kunne følge med ungene våre på svømmetrening, slik vi følger med ungene på håndballen, sier Andersen, som er med datteren Stine Marie.

— Men det har vært snakket om at vi kan bidra med noen dugnadstimer, mot at vi kan komme inn. Det kan jo være en aktuell løsning, sier Pål Espeland, og får støtte fra de andre foreldrene som sitter på galleriet.

Møtes for løsning

I løpet av et par dager skal ledelsen i svømmeklubben og Aquarama møtes for å diskutere seg fram til en løsning. I Fædrelandsvennen tirsdag sa daglig leder Unni Mesel at de nok skal finne greie løsninger på dette. Hun får støtte av Stoebner i svømmeklubben.

— Dette løser vi. Foreldrene sitter gratis på galleriet i dag, og jeg er sikker på at det blir slik i framtiden også. Det viktige er at vi finner ordninger som ikke skaper trøbbel for Aquarama, sier Stoebner i KSA.