AGDER: I en melding som er lagt ut på intranett ved Sørlandet sykehus står følgende:

"Arbeidsgruppa som har arbeidet med oppfølgingen etter Revsnes-evalueringen er ikke enige om en anbefaling. "

Revsnesavtalen slo fast at barn fra Aust-Agder som trengte øyeblikkelig hjelp skulle behandles i Arendal av leger i hjemmevakt på kveld og natt. Men det viser seg at belastningen på legene blir for stor. Derfor ble det nedsatt en arbeidsgruppe som skulle finne en løsning.

Fra avdelingen i Arendal ble det antydet at problemet kunne løses med å tilføre tre nye legestillinger. Dette har imidlertid både fagdirektør Per Engstrand og sykehusdirektør Jan-Roger Olsen avvist, fordi det er andre avdelinger på sykehuset som har større behov for nye legestillinger.

Så i stedet for å komme med et faglig fundert råd til direktøren om løsning, legger gruppa bare fram to forskjellige alternativer med konsekvenser. Det ene er å sende barna til Kristiansand på kveld og natt, det andre er å innføre en sjudelt vakt, som gruppa erkjenner er sårbar for sykdom og fravær.

– Ved å ikke rådgi ledelsen sier vi fra oss muligheten til å påvirke. Faren er jo at det kan bli bestemt noe som man absolutt ikke vil. Jeg er forundret over at de to alternativene fremstilles som likeverdige. Det ene forslaget, med tilstedevakt, vil jo gi en tydelig retning for barneseksjonen SSA, sa avdelingsleder for Barnesenteret, Kåre Danielsen, i følge sykehusets intranett.

Under et møte i arbeidsgruppa onsdag i forrige uke, ble det sagt at det er umulig å velge mellom de to løsningene, "de er som pest og kolera" ble det sagt.

I Arendal er det allerede varslet fakkeltog og aksjon 15. mai til støtte for å beholde dagens funksjoner ved Barnesenteret i Arendal. I det politiske miljøet er kreftene samlet på tvers av partigrenser.

Den 8. mai skal det være konsensuskonferanse der berørte parter er invitert til å delta. Her skal målet være å komme fram til en enighet om hva som skal gjøres.