Snoop Dogg fikk 12.000 i bot og 40.000 i gebyr

Tatt av Sniff i tollen i Kristiansand.

Publisert:

Snoop Dogg skal ifølge NRK Sørlandet ha blitt tatt for narkotika i tollen på Kjevik. Han er headliner på årest Hovefestival. Foto: Scanpix

  • Hallgeir Oftedal
  • Marthe Rosenvinge Ervik
Denne artikkelen er over åtte år gammel

KRISTIANSAND: Rapartisten Snoop Dogg ble pågrepet på Kristiansand lufthavn Kjevik torsdag formiddag på grunn av en mindre mengde narkotika som ble oppdaget i tollen. Det melder NRK Sørlandet.

— Vi har innbrakt en person fra Kjevik som hadde med seg en mindre mengde narkotika, sier operasjonleder i Agder politidistrikt Jon Kvitne til Fædrelandsvennen.

Han vil ikke bekrefte artistens navn, men bekrefter at personen er tatt med til politistasjonen.

Ble avhørt

— Narklotikahunden Sniff stod i grønn sone sammen med våre tjenestemenn på ordinær rutinekontroll. Da en av passasjerne gikk forbi markerte straks narkotikahunden. Denne personen ble tatt til side, og det ble da funnet åtte gram marihuana. Politiet ble derfor varslet. Samtidig hadde mannen som ble stoppet med seg varluta som omregnet i norske kroner utgjorde 227.000 kroner. Det er tillatt å ta med seg inn 25.000 norske kroner. Mannen ble på stedet ilaget et gebyr på 40.000 kroner, som ble betalt kontant, opplyser kontrollsjef Per Emil Wikøren i Tollregion Sør til Fædrelandsvennen.

Artisten er ferdig avhørt på Kristiansand politistasjon.

— Personen som ble pågrepet på Kjevik har vært i avhør. Han har ekjent innførsel og besittelse av noen gram marihuana. Han har fått en bot på 12.000 kroner og er løslatt, sier jourhavende politijurist Per Ørnulf Thorbjørnsen til Fædrelandsvennen.

Snoop Dogg skal etter planen ha konsert på Hovefestivalentorsdag klokken 22.30. ## Kveldens konsert som planlagt

— Hvis det stemmer at Snoop tok med seg dop inn i landet, er det selvsagt skuffende, sier leder for Hovefestivalen, Melvin Benn.

Han sier at kveldens konsert går som planlagt.

— Jeg har kjent ham i mange år. Han er en fyr som lever livet med litt andre regler og en litt annen kultur enn de fleste. Likevel synes jeg han er en veldig fin fyr, sier Benn.

Bookingansvarlig for Hovefestivalen var ordknapp da Fædrelandsvennen spurte han om saken.

— Dersom dette stemmer er det ikke bra, men jeg foreløpig ikke noe om dette. Vi får se hva som skjer, sier bookingansvarlig for Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, til Fædrelandsvennen.

Slik lurte de pressen

LURTE ALLE: Her står følget til Snoop Doog på linje utenfor politistasjonen i Kristiansand. Foto: Reidar Kollstad

I et følge på tre svarte Bmwer ankom Snoop og hans menn politistasjonen i Kristiansand omkring 12.50. Den ene Bmwen kjørte inn i politihuset.Omkring 10 minutter senere åpnet bilporten seg på ny, hvorpå en politibil med en person i baksetet kom kjørende ut. Parallellt med dette kjørte den svarte Bmwen ut på baksiden av politihuset, og lurte hele det oppmøtte pressekorpset.

Dette er imidlertid ikke første gangen rapperen har vært på kant med loven. I 2006 ble han stanset av politiet i Los Angeles med et våpen og marihuana i bilen sin. For dette ble Snoop Dogg dømt til fem års prøvetid, i tillegg til 800 timer med samfunnstjeneste.

Dersom Snoop, eller CordazarCalvin Broadus som han egentlig heter, bryter vilkårene for prøvetiden kan han likevel måtte å sone straffen sin i fengsel.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Marthe Rosenvinge Ervik marthe.rosenvinge.ervik@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kristiansand