Tirsdag aksjonerte politiet mot Bandidos sitt lokale på Rona. Totalt sju personer med tilknytning til klubben er pågrepet.
Tyvegodset ble funnet tirsdag i et lokale som et mistenkt Bandidos-medlem leier på Skibåsen i Sørlandsparken.

KRISTIANSAND: Til sammen ble sju personer pågrepet i aksjonen, som også resulterte i funn av amfetamin og marihuana.

Ifølge politiet har alle tilknytning til Bandidos. Flere er medlemmer. To av de pågrepne er kvinner.

Rullet opp kjøkkentyveri

Natt til mandag ble det stjålet kjøkken og hvitevarer med en kundepris på over to hundre tusen kroner fra HTHs lager i Kristian IVs gate i Kristiansand.

Tirsdag aksjonerte politiet mot Bandidos sitt lokale på Rona. Totalt sju personer med tilknytning til klubben er pågrepet.

— Etterforskning førte ganske raskt til at det ble rettet mistanke mot en person som har noe tilhold i samme bygg som HTHs lager. Personen har også hatt tilhold i Bandidos sitt lokale på Rona, sier Kjell-Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet, til Fædrelandsvennen.Videre etterforskning førte til at politiet tirsdag fant alt tyvegodset fra HTH i et lokale på Skibåsen i Sørlandsparken, som den mistenkte personen leier.

Aksjonere mot klubbhus

En politipatrulje observerte samtidig mannen ved Bandidos sitt lokale på Rona. Han ble pågrepet der klokken 15 tirsdag sammen med to andre personer.

— Vi mistenker at alle tre har med kjøkkentyveriet å gjøre, sier Eriksen.

Under ransakingen av Bandidos-lokalet ble det også funnet mindre mengder amfetamin og marihuana.

Tyvegodset ble funnet tirsdag i et lokale som et mistenkt Bandidos-medlem leier på Skibåsen i Sørlandsparken.

Mens politiet holdt på med det flere timer lange arbeidet på stedet, dukket det opp to nye biler.— Begge sjåførene ble pågrepet og tatt inn for blodprøve, mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. I tillegg ble passasjeren i den ene bilen tatt med noe amfetamin, sier Eriksen.

Politiet aksjonerte tirsdag også mot en privat adresse i Rogaland, som tilhører en av de pågrepne. Alle de sju sitter i arresten og skal avhøres i løpet av dagen, opplyser politiet. De er mellom 47 og 20 år.

Etablerte seg i vår

Bandidos er en såkalt énprosentklubb, som politiet mener består av kriminelle medlemmer. Etter flere års fravær i Kristiansand, skrev Fædrelandsvennen i april at mc-klubben hadde etablert seg i Gamle Strømmevei 15. Eiendommen består av et hovedhus og en stor garasje. Det ligger omgitt av andre småbruk, og ikke langt fra der det nå bygges 60 private omsorgsboliger.

— Vi er redd for at klubbhuset kan bli en base for kriminell aktivitet, sa Leif Vagle, som leder Agder-politiets arbeid mot organisert kriminalitet, til Fædrelandsvennen i april.