MANDAL: — Det er klart at det gikk en støkk gjennom oss. Selv om steinen stanset før den nådde ned på bakken og barnehagen, kan en jo lett tenke hva som kunne ha skjedd, medgir vaktmester ved barnehagen Tore Grundeland.

Det var for snart to uker siden at en av fedrene som skulle hente barnet sitt i barnehagen hørte at kjempesteinen kom nedover fjellsiden.

STENGT: Baksiden av Espira Aarkjær barnehage er stengt av etter steinraset. Fjellveggen bak skal sikres før området kan tas i bruk igjen. Foto: Jarle R. Martinsen

Sperret avFaren benyttet seg av den bakre inngangen i barnehagen der det er en parkeringsplass.

— Deretter ble hele dette området sperret av, ingen skal gå der før stedet er sikret, sier Grundeland som understreker at lekeområdet til barnehagen uansett ligger utenfor fareområdet.

Det vil si, nå er det to ansatte fra firmaet Fjell Renovering AS i Kristiansand her for å sette opp et solid gjerde i bunnen av fjellet. Det skal fungere som en foreløpig sikring.

— Deretter skal fjellveggen renses og om nødvendig boltes, sier Grundeland som forteller at noe ras ikke har skjedd i alle de årene barnehagen har ligget her.

Ingen frykt

Han sier at raset ikke har skapt noen form for frykt for ansatte, barn eller foresatte.

— Nei, etter den første støkken er området jo nå sikret. Men det skal bli greit å få dette permanent gjort, sier han.