MANDAL: — Dette har jeg absolutt ingen kommentar til, sier Skagestad til Fædrelandsvennen.

Det var for tre uker siden han meddelte styret at han gikk av med øyeblikkelig virkning. Nestleder Sigurd Sodeland har overtatt vervet midlertidig fram til neste årsmøte.

Sodeland sier Skagestad har opplyst at han trekker seg av helsemessige grunner.

TREKKE SEG: Leder for Mandal Arbeiderparti, Jon Arne Sætre Skagestad, trekker seg fra vervet på grunn av stridighetene. Det skal også være av helsemessige grunner. Foto: Arkiv

— Det tar vi til etterretning, sier han.

Ville trekke seg tidligere

Skagestad har også tidligere truet med å trekke seg. I fjor sommer sendte han en epost til en rekke Ap-folk i Mandal der han beskrev forholdene internt i sterke ordlag. Det gikk blant annet på at det foregikk hersketeknikker, stempling av andre som mindreverdige og at han følte seg lurt til vervet som leder. Han begrunnet det med at "det var ikke slik jeg trodde voksne mennesker skulle oppføre seg".

Da Fædrelandsvennen omtalte e-posten i mars, forklarte han den med at andre hadde sagt hva han skulle skrive. Han bekreftet likevel at det var riktig at han vurderte å trekke seg.

– Ja, der og da følte jeg det som så vanskelig at jeg vurderte det, sa Skagestad til oss i mars.

Nå har han altså gjort det.

Sodeland sier at lokalpartiet etter stridighetene har hatt en gjennomgang av egne rutiner, blant annet på åpenhet.

— Jeg mener vi har vært og er åpne i den politiske diskusjonen. Alle medlemmer er velkommen på gruppemøtene, sier han.

Fikk e-post

Bystyrerepresentant for Mandal Ap, Hanne Nøding, sier hun fikk en epost fra Skagestad for noen dager siden der han bekrefter at han trekker seg som følge av stridighetene.

I tillegg kom han med påstander om henne og tre andre Ap-medlemmer.

— Det gjorde at jeg sendte epost-utvekslingen til Ap-styret i Mandal. De ga tilbakemelding om at de tar avstand fra beskyldningene og påstandene rettet mot meg og tre andre medlemmene, sier Nøding.

Heller ikke disse påstandene vil Skagestad kommentere.

Nøding sier at styret har ønsket henne velkommen tilbake i partiarbeidet.

— Det setter jeg veldig pris på, sier hun.

I tenkeboksen

Hun har i vår hatt permisjon fra bystyrevervet på grunn av skolearbeid, men også på grunn av det hun opplever som vanskelige samarbeidsforhold internt i bystyregruppa.

Hun har ikke bestemt seg om hun vil tilbake i Aps bystyregruppe eller bli en nøytral representant resten av valgperioden.

— Jeg er i tenkeboksen rundt dette, sier hun.