<b>ÆRESDIPLOM: Her får Jarle Georg Halvorsen (18) (t.h) Æresdiplom fra festivalsjef Vidar Mortensen (37) (t.v.)</b> Foto: Stian Isaksen Johansen
<b>TRYGGE RAMMER: Festivalsjef Vidar Mortensen (37) mener det viktigste med arrangementete er å skape trygge rammer for deltakerne.</b> Foto: Stian Isaksen Johansen
<b>ENGASJERT PUBLIKUM: Artist Stein Roger Sordal (36) er storfornøyd med å ha et så engasjert publikum.</b> Foto: Stian Isaksen Johansen

KRISTIANSAND: - Knott og dårlig vær legger ikke demper på stemningen her, sier Axel Ulset (25).

Sammen med kjæresteparet Petter Lunde (23) og Silje Smith— Tønnessen (32) har han tatt veien til festivalen i Ravndalen flere år på rad. Han jobber på boliginstitusjonen der Lunde og Tønnessen bor, og de tre er samstemte i hva som er kveldens høydepunkt.

— En vi bor med synger i Happy Choir. Siden vi bare er seks stykker som bor sammen er vi nesten som en familie. Derfor er det ekstra gøy å høre på, forklarer Lunde.

Petter og Silje er fornøyd med festivalen og synes det er stas å treffe så mange kjente.

— Det er også veldig mange flinke artister her, mener Silje.

En gjenganger

Stein Roger Sordal (36) har en travel sommer foran seg. Men aldri så travel at han ikke tar seg tid til å opptre på Sound of Happiness. Han synes det er hyggelig å spille for en gjeng som synes å være like glad i musikk som ham selv.

— Det er annerledes enn på utesteder der du ikke vet om folk er der for å drikke øl eller høre deg opptre. Du kan se at publikum her er genuint opptatt av musikk, sier artisten opprømt.

Denne helgen opptrådte han på festivalen for fjerde gang. Men det ble bare en låt.

-Jeg skulle gjerne spilt mer, men det er tett program. Spør de meg igjen takker jeg ja, sier han.

Trygge rammer

Festivalsjef Vidar Mortensen (37) kan fortelle at det til nå har vært innom 600 deltakere, og at tallet forventes å stige til 800 i løpet av morgendagen.

-Været har nok lagt en liten demper på antall besøkende, men i forhold til fjoråret har tallet vært stabilt, forklarer han.

-Har festivalen levd opp til forventningene?

— Det ser man mest av alt gjennom at musikerne utfolder seg. At de har en trygg ramme rundt seg. Det er det som er hovedhensikten med festivalen, mener han.

Ildsjel

— Han er enhver festivaldeltakers store drøm. Ingen oppgave er for liten og ingen for stor, sa festivalsjef Vidar Mortensen under diplomutdelingen.

Mannen han siktet til var Jarle Georg Halvorsen (18) som har jobbet døgnet rundt de siste dagene.

— Hvilke arbeidsoppgaver har du hatt?

— Jeg har gjort litt forskjellige ting. Blant annet holdt tellinga på hvor mange brus de har solgt. Og så har jeg stått med vaktene nede ved parkeringa, forteller han.

Han synes det har vært kjempegøy og er enige med de andre deltakerne.

— Den er veldig god den stemninga.