KRISTIANSAND: — Vi gleder oss ufattelig mye. Det blir en helt annen greie enn her i Norge, sier Espen Grundetjern, som spiller kontrabass.

For et år siden begynte han å spille jazz sammen med vokalist og trompetist Marius Solevågseide, pianist Thomas Edvardsen og Kristoffer Tokle på trommer. Kvartetten har spilt fast på restauranten Bakgården i Kristiansand, og dermed oppsto navnet Bakgårdsbandet.

Band (2).jpg Foto: Privat

— Det er gøy å gjøre litt mer ut av det, for det har fungert bra. Jeg har en onkel som driver hotell i Beijing og ringte for å høre om han var interessert i litt jazz i sommer, forteller Grundetjern.

Fredspris lager problemer

Onkelen heter Yngvar Stray, og er General Manager på luksushotellet "St. Regis". Han ville gjerne ha jazz, men å få ting i orden for et norsk band har ikke vært lett etter tildelingen av Nobels fredspris for 2010. Nå er imidlertid ting på plass, og torsdag reiser Bakgårdsbandet til Beijing. Under det mer internasjonale navnet The Back Yard Band skal de være husband på hotellet i en måned.

— Det er et femstjernes hotell. Obama har bodd der, Bush har bodd der og Lady Gaga kommer rett etter vi har reist, sier Grundetjern.

Han legger til at fotballaget Arsenal og den norske forfatteren Erlend Loe kanskje kommer mens de er der. Hotellet promoterer nå den norske kvartetten med plakater slik at også andre enn gjestene kan komme innom baren for å høre på dem.

Studenter

Kvartetten møttes på Musikkonservatoriet ved Universitetet i Agder. Mens vokalisten nylig ble ferdig med en master i utøvende musikk, er de tre andre ferdig med bachelor og klar for masterstudier til høsten.

— Vi spiller gamle standardlåter og swingjazz. Det passer fint som bakgrunn i en bar eller restaurant, mener Grundetjern.