Sturla Ertzeid var kjent som forfatter og foredragsholder, og har ifølge Wikipedia gitt ut et knapt dusin lokalhistoriske bøker fra Søgne og Lindesnes, samt om krigen på Sørlandet.

86-åringen var lærerutdannet og var de siste yrkesaktive årene rektor ved Søgne ungdomsskole. Han har tidligere mottatt Søgne kommunes kulturpris, Vest-Agder fylkes kulturpris og kongens fortjenstmedalje i sølv.

Ertzeid ble i 2010 tildelt Vilhelm Krag-prisen for sitt mangeårige engasjement for å spre kunnskap om sørlandsnavnets far.

I flere av hans bøker og langt flere artikler, har Ertzeid skrevet om både Krag og sin egen barndoms Ny-Hellesund. Ifølge juryen bak Krag-prisen har Sturla Ertzeid vært en viktig ressursperson for Søgne og hele Agder med sin levende fortellerevne og sine fantastiske kåserier.

Sturla Ertzeid ble født i Ny-Hellesund, men flyttet til Lunde som syvåring. I et intervju med Fædrelandsvennen i fjor fortalte Ertzeid om gleden med å vokse opp på en øy, men at han senere fikk en dragning mot stillheten på fjellet.

Til Budstikka opplyser familien at på grunn av jul vil begravelsen bli fremskyndet til førstkommende fredag. Sturla Ertzeid sovnet inn mandag denne uka.