Vest-Agder fylkeskommune har utarbeidet et handlingsprogram for fylkesveiene i fylket for 2014-2017, som ifølge planen blir behandlet politisk i fylkestinget tirsdag.

På grunn av et feilsendt brev fra regionrådet, Knutepunkt Agder, har ikke de sju tilhørende kommunene fått uttalt seg i arbeidet med å kategorisere fylkesveiene etter viktighet, som er rammeverket for fylkets pengebruk på vei.

Mennesklig feil

Daglig leder i Knutepunkt Sørlandet, Kjell A. Kristiansen, sier glippen skyldes menneskelig svikt.

— Vi har etablert en rutine for denne typen saker da vi ikke har nok kompetanse på området. Vi sendte dokumentene til By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. Dessverre sendte vi brevet til feil saksbehandler, som gjorde at saken ble liggende ubehandlet, sier Kristiansen.

Vil uttale seg

Knutepunkt Agder har sendt et brev til fylkestinget om at de må utsette saken og sier blant annet det tjener saken at kommunene får uttale seg. Kristiansen mener også det er feil å sende så viktige dokumenter via regionrådet.

— Vi mener også at så viktige brev bør sendes direkte til kommunene i tillegg til regionrådet, sier Kristiansen.

Rådmann i Vennesla kommune, Svein Skisland, sier de i tillegg har sendt eget brev til fylkeskommunen om kategorisering av fylkesveiene. I brevet ber kommunen blant annet om at Fylkesvei 405 fra Mosby til Vennesla sentrum får oppgradert status.