— 21-åringen ber nå om at politiet henlegger saken ut fra begrunnelsen om «intet straffbart forhold foreligger». Han har hele tiden nektet, og anmelder den 18 år gamle jenta for falsk forklaring og falsk anmeldelse. Vi mener ikke det har funnet sted noe voldtektsforsøk, sier privatetterforsker Oddleif Sveinungsen – tidligere vaktleder av kriminalvakta ved politiet i Oslo, som har mange års erfaring i etterforskning av sedelighetssaker.

Privatetterforsker Oddleif Sveinungsen utenfor politihuset i Kristiansand. Han mener de som jobber inne i politihuset ikke gjorde grundig nok jobb under etterforskningen av det anmeldte voldtektsforsøket på Odderøya i fjor høst. Foto: Hallgeir Oftedal

Han er engasjert av 21-åringen og hans familie for å granske saken.

Krenkende

Bistandsadvokaten til jenta som anmeldte voldtekten i fjor høst, Solrun Vik, sier i en kommentar at anmeldelsen fra 21-åringen er grunnløs, krenkende og svært belastende overfor hennes klient.

— Jeg forventer at anmeldelsen blir henlagt uten videre etterforskning, sier Vik.

Privatetterforsker Sveinungsen mener det ikke finnes bevis i saken som peker mot noen bestemt gjerningsmann.

Grundig etterforskning

— Politiet etterforsket saken lenge, grundig og svært omfattende. Jeg stiller meg svært undrende til konklusjonene fra privatetterforskeren, sier politiadvokat Ingrid Thorsen.