ARENDAL: Det var i mai i fjor at mannen truet med å ta livet av sin daværende samboer og seg selv.

Gjentatte ganger tok han tak rundt halsen hennes og presset henne mot en vegg i hjemmet deres. Deretter hentet han en kjøkkenkniv som han tok med seg inn på soverommet. Der presset han knivskaftet mot halsen hennes og truet igjen med å drepe henne. Så stakk han kniven inn i madrassen omtrent 20 centimeter til siden fra låret hennes. Tidligere på kvelden var paret på byen, og da skal 42-åringen ha dyttet samboeren i bakken og tatt kvelertak på henne. Samme natt skal han også ha tatt penger fra hennes bankkonto.

Dette kom fram da saken ble behandlet i Aust-Agder tingrett.

Nektet for vold

I retten forklarte kvinnen at samboeren gikk til angrep fordi han trodde at hun hadde vært utro. 42-åringen nektet i retten for å ha truet eller utøvd vold ovenfor sin samboer. Siden han ventet at forholdet gikk mot slutten, gikk han inn på hennes nettbank og tappet kontoen for 11.334 kroner. Dette var fordi han forventet at han ikke ville få problemer med å få tilbake noen av eiendelene sine.

Forholdet mellom partene var ifølge retten preget av alkoholbruk og at de begge har psykiske problemer.

Fengsel i fem måneder

42-åringen er tidligere straffet for vold mot sin tidligere kjæreste, og dette virket skjerpende på straffeutmålingen. I formildende retning vises det til at tiltalte har tatt tak i alkoholproblemet sitt.

Tvedestrandsmannen ble torsdag dømt til fengsel i fem måneder hvorav en måned gjøres betinget med en prøvetid på to år. Mannen må også betale 14.834 kroner i erstatning til sin tidligere samboer, og saksomkostninger på 5000 kroner.