– Vi er i balanse totalt sett og holder oss innenfor budsjettrammen, orienterte økonomisjef Torbjørn Willumsen til bystyret torsdag formiddag.

En egen økonomirapport er levert til bystyret, der det blant annet heter at det reviderte statsbudsjettet vil gi kommunen 12,7 millioner kroner mer i overføringer neste år.

Det heter videre at kommunen får to millioner kroner mindre i utbytte fra Agder Energi i år. Likevel blir det trukket fram at utviklingen er positiv for kulturhuset Buen.

Dog er det fortsatt usikkert når det gjelder Mandalshallen. Her har det vært en underbudsjettering over flere år. Derfor er det foreslått at hallen skal få en del mer penger.

For Mandal kommune er veksten i de frie inntektene beregnet å være 12,7 mill fra 2013. ## Roste rapportering

Flere bystyrerepresentanter roste økonomirapporteringen, og det var få spørsmål. Men et av dem var fra Sven Seljom (H) som ville vite hvorfor Ime skole får 2,1 millioner kroner mer enn budsjettert i år, mens Furulunden skole får 2,8 millioner kroner mindre.

Til dette sa kommunalsjef for oppvekst, Erik Tronstad, at dette skyldes ulike kriterier for fordelingen av penger til skolene som lønnsnivå, kompetanse og utstyr.

– Men viktigst er antall elever. Furulunden går betydelig ned i antall elever til høsten, deter motsatt med Ime skole. Derfor fordeles pengene ulikt noe alle rektorer er innforstått med og enige i, sier Tronstad.

Ikke bare fint

Hildur Christensen (Ap) sa for øvrig at selv om regnskapet på enhetene ser fint ut på papiret, betyr det ikke nødvendigvis at alt er rosenrødt. – Det gjelder for eksempel innen spesialpedagogiske tiltak i skolene. Det er ikke alltid slik at det er en til en-læring i undervisningssituasjonen, påpekte hun.

Ordfører Tore Askildsen orienterte ellers at han godt kjenner til den vanskelige ved Holum skole, der elevtallet er svært høyt i forhold til skolebygget.