KRISTIANSAND: Natt til søndag var Jostein Schølberg Larsen (18) og noen venner på vei hjem til Hånes etter et besøk på Flekkerøya. De kjørte over Varoddbroa og lå i høyre fil østover på E 18 da de plutselig fikk seg en overraskelse.

– Vi skulle svinge av til høyre ut mot Søm. Da så vi plutselig en bil som kom rett mot oss. Den lå heldigvis i den andre filen, sier Larsen.

— Burde ikke være mulig

Det burde ikke være mulig å bomme på kjøreretningen, mener UP-sjef Øystein Krogstad.

— Vegvesenet har satt opp skilt med "Feil kjøreretning. Snu!" flere steder. Det burde ikke være mulig å kjøre feil, men det skjer. Det er jo ingen fysiske hindringer som vil hindre en i å kjøre feil i en rundkjøring for eksempel, opplyser Krogstad.

Tok igjen bilen

Larsen og kameratene ble veldig nysgjerrige på hva som foregikk. Først varslet han politiet, som umiddelbart sendte ut en patrulje. Deretter kjørte de ned mot Søm og opp på den vestgående broa.

På vei tilbake mot Kristiansand tok de igjen bilen som kjørte i feil kjørebane.

(Les mer under bildet)

Her kommer bilen kjørover oppover Narvigsbakken.

– Vi kjørte i riktig felt, og jeg tok opp mobilen for å filme det som skjedde. Bilen kjørte ikke så fort, så vi tok han raskt igjen, sier 18-åringen. Han satt i passasjersetet foran i bilen.På slutten av videoen ser vi at bilen med ungdommer stopper på busstoppet ved Vollevannet

– Vi gikk ut for å forsøke å stoppe bilisten. Ved hjelp av hopping og vinking forsøkte vi å gi beskjed, sier Larsen.

b-6.jpg

Stoppet og forsvantLike etter at 18-åringens filmklipp slutter, stoppet bilen opp.

– Den hadde tydeligvis innsett at noe var galt. Bilen stoppet midt i veien og snudde. Men så forsvant den for oss, sier han.

Like etter kom en politipatrulje til stedet.

– Den kom med fulle sirener og i god fart for å lete etter bilen, sier 18-åringen.

Men da var det for sent. Bilen var forsvunnet fra området.

– Det innkom flere meldinger om en bil som kom i feil kjørefelt, altså over broa for østgående trafikk men i vestgående retning. Patruljen sjekket litt i området, men fant den ikke, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

— Kan miste førerkortet

Ifølge UP-sjef Øystein Krogstad er det veldig sjelden at biler havner i motsatt kjøreretning.

— Når det først skjer er det som regel noen som har kjørt i rus, eller så er det gamle mennesker som bommer på veien, informerer han.

Uansett årsak, så er dette livsfarlig, og politiet vil prøve så godt de kan å stoppe vedkommende.

— Har man kjørt i rus vil man miste førerkortet for det. Er man så gammel at man bommer på veien, er man ikke skikket til å kjøre lenger, og man vil bli fratatt førerkortet, informerer Krogstad.