LUFTIG: Gjennomgangstema for det ombygde rådhusets arkitektur er store vindusflater, lyse rom og glassvegger- og dører. Ordfører Åse R. Severinsen (t.v.) i samtale med rådmann Kim Høyer Holum, prosjekteringsleder Morten Abrahamsen i Multiconsult og prosjektleder Ingvald Grønningsæter i Kristiansand Eiendom. Foto: Reidar Kollstad
DIREKTE PÅ NETT: Kommunestyrets møter fra den nye salen vil bli filmet og sendt direkte på nett via kommunens hjemmeside. Rådmann Kim Høyer Holum og ordfører Åse R. Severinsen ser fram til å holde møtene i rådhuset igjen. Foto: Reidar Kollstad

SØGNE: — Det har vært fryktelig kjedelig med alle utsettelsene, men nå gleder vi oss veldig til å komme i orden. Det har blitt et praktfullt bygg, sier ordfører Åse R. Severinsen (H) i Søgne kommune.

Veien fram til det snart ferdige rådhuset har vært lang og kronglete. Opprinnelig skulle kommunen overtatt bygget fra entreprenøren 15. oktober i fjor, men så begynte problemene å tårne seg opp. Terrassogulvet i førsteetasje var ujevnt, og er byttet ut med skifer. Parketten i både andre og tredje etasje var skadet, og måtte legges på nytt.

— Dato for kommunens overtakelse av bygget er satt til 19. april. Så blir det å flytte inn fortløpende etter det, sier rådmann Kim Høyer Holum, som har ledet byggekomiteen.

— Uteområdene blir tatt så snart tela er gått av jorda, forklarer Ingvald Grønningsæter fra Kristiansand eiendom, prosjektleder i sluttføringen av prosjektet.

Nytt skifergulv

De to kan tilfreds konstatere at det nye, lyse skifergulvet i publikumsområdet i førsteetasje ligger fullstendig i vater. Der skal bibliotek, kafé og serviceskranke ha tilhold, mens de kommuneansatte kan se fram til å finne kontorplassene sine i alle tre etasjer.

Ordføreren sier at de ansatte, som har vært spredd rundt på forskjellige lokasjoner under ombyggingen, har tatt det sporty.

— Nå ser vi virkelig fram til å få folk samlet igjen, sier Severinsen.

— Er du bekymret for sluttregningen?

— Ja, det blir spennende å se hva den blir på, det er klart, svarer hun.

Ordføreren må nok leve i spenning en stund til, ettersom rådmannen avviser å gi noen nye kommentarer om den delen av prosjektet.

Rett på nett

Opprinnelig budsjett for ombyggingen var på 80 millioner kroner. Høyer Holum har tidligere gjort det klart overfor Fædrelandsvennen at de er innstilt på å dekke deler av mellomlegget for skifergulvet i førsteetasje, ettersom det er av høyere kvalitet enn terrassoen som ble fjernet. Hovedentreprenøren Veidekke på sin side har sagt at de tar regningen for parkettbrøleren.

Kommunen har i henhold til kontrakten krevd Veidekke for 45.000 kroner i dagbøter siden 15. november i fjor. Veidekke har bestridt grunnlaget for dagbøtene, men begge parter har gjort det klart at de er innstilt på å enes utenfor rettssalen.

Alt inventar til det nye rådhuset står på lager og venter. Men i kommunestyresalen er det meste alt på plass, der har den lokale bedriften Drange Snekkerverksted plassbygd en indre og en ytre sirkel i heltre, til politiske møter.

— Salen er dimensjonert for et kommunestyre med 27 representanter, og en kommune med inntil 50.000 innbyggere. Det skulle holde noen år, mener rådmannen og ordføreren.

Nytt for publikum er at møtene i kommunestyret blir filmet og sendt direkte på nett. Det vil si at folk kan få med seg det som skjer på møtene hjemmefra ved å følge med på kommunens hjemmeside. 30. mai avholdes det første kommunestyremøtet i det nye rådhuset.