HOVDEN: Ledelsen beklager og viser blant annet til dårlige værforhold.

På Hovden Alpinsenters facebookside skriver daglig leder Sture Pilegård at «trekket til Hovdenut lar seg ikke gjøre å få ferdig i år pga. ekstremvær. I høst fikk vi en 2 mnd. forsinkelse da vi måtte prosjektere om avstigningen»

Omprosjektering

Pilegård sier til Fædrelandsvennen at tidligere prosjektering førte til at det ikke var mulig å få til avstigning av heisen uten ekstremt store inngrep i naturen. De må derfor flytte toppstasjonen.

Pilegård sier at alle fundamenter til trekkmaster er støpt og klargjort, alle master er på plassen og alle rullebatterier er klargjort. Han anslår at det er ca. 1 måneds jobb igjen under optimale forhold. Det meste av denne jobben vil måtte gjøres med helikopter, som igjen er veldig følsom for vindforholdene.

Neste sesong

– Beklagelig at det gikk slik, men vi må gjøre en skikkelig jobb med dette anlegget som i alle fall skal stå i 20 år. Men det er helt klart at Hovden vil få dette nye tilbudet neste sesong, sier Pilegård.

– Noen mener at det er blitt brukt som argument for å legge på prisene ved Hovden Alpinsenter at publikum får dette nye tilbudet?

– Nei. Det stemmer ikke. Vi tør ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. Vi har lagt på årskortet med noen hundrelapper, mens de andre kortene bare koster en femkroning mer. Årsaken til at prisene har økt, er det økte tilbudet til publikum med seks dagers kveldskjøring i uken, at vi har laget en ny offpistløype mot Breive og at vi har lyssatt snowboardparken, sier Pilegård.