Renholdere fra Arendal raser mot Thon

«Hei, Olav Thon! Vi har vasket på dine hoteller i over 20 år. Det er vår svette som har gjort deg rik.», skriver fire renholdere i en annonse i dagens Klassekampen.

Publisert:

montasje.jpg Foto: Skjermdump

  • Eva Myklebust -
Denne artikkelen er over seks år gammel

ARENDAL: Renholderne reagerer sterkt på Olav Thons annonse til støtte for Frp i VG og Aftenposten, skriverNRK.

— Forferdelig

REAGERER: Wigdis Knutsen (t.v.) fra Arendal går sammen med tre kolleger sterkt ut mot Olav Thons annonse til støtte for Frp. Denne annonsen var lørdag på trykk i Klassekampen, og er også publisert på partiet Rødt sine hjemmesider.

— Vi reagerte veldig på annonsen. Så rik som den mannen er, og så outsourcer han alt renhold til ISS for å tjene mer penger. Det er forferdelig, sier Wigdis Knutsen som er tillitsvalgt ved Thon hotell Arendal til Fædrelandsvennen.Wigdis Knutsen og kollegaene Torill Riber, Brit Alfredsen og Bodil Øynes har fra 17 til 26 års ansiennitet ved Thon hotell Arendal. Da de fikk spørsmål fra Rødt om å stille opp i annonsen, grep de sjansen.

— Ingen av oss stemmer Rødt, men vi synes at det var en gylden mulighet til å få ut et budskap, sier Knutsen som selv stemmer på Ap.

Fra 19 til 30 rom

"I fjor outsourcet du renholdet till ISS for å tjene enda litt mer. Før måtte vi vaske 19 rom om dagen, nå krever de at vi vasker 30", står det i annonsen.

Les også

Røper partivalg i helsiders annonser

Videre står det at Thon er i ferd med å ousource renholderne til uførhet, og at ISS prøver å presse de faste renholderne ut i forhold til midlertidig ansatte.Wigdis Knutsen mener at arbeidsforholdene klart ble forverret etter outsourcingen. Hun er helt klar på at hun ikke ønsker å stemme Frp.

— Vi vil ikke stemme på Frp fordi vi vil ha en sterk fagbevegelse, bekjempe sosial dumping og vi vil at folk skal ha rett til å jobbe heltid, sier Knutsen.

- Ikke innsikt i Frps politikk

Arbeidspolitisk talsmann for Frp, Robert Eriksson, kjenner seg ikke igjen i kritikken, som han tolker som en del av venstresidas valgkamp.

— Påstanden om at Frps politikk legger opp til en økt behandling tilsvarende den disse fire renholdsarbeiderne sier de har opplevd, faller på sin egen urimelighet. De avslører at de ikke har mye innsikt i Frps politikk, skriver lederen av arbeid- og sosialkomiteen på Stortinget i en e-post til NRK.

Eriksson påpeker at Frp har lenge vært opptatt av å bekjempe ufrivillig deltid.

— Frp har både i arbeidslivsmeldingen og i andre saker uttrykt klart og tydelig at hovedregelen skal være fast stilling, men i tillegg innser Frp at midlertidige ansettelser er nødvendig for mange virksomheter å kunne ta unna «topper», skriver han videre i e-posten til NRK.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Eva Myklebust - eva.myklebust@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Aust-Agder