KRISTIANSAND: — Det anmeldte forholdet skjedde natt til søndag. Det unge paret befant seg da i en leilighet i Kristiansand. De to kjente hverandre fra før, sier Eva Marit Gaukstad, leder av avsnittet for seksuelle overgrep og grov vold ved felles kriminalenhet i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

— Det gikk kort tid etter hendelsen til politiet ble orientert. Kvinnen ble derfor tatt raskt hånd om og brakt til voldtektsmottaket for undersøkelse. Den anmeldte mannen ble pågrepet, og har sittet i politiarresten. Begge er avhørt, sier Gaukstad.

— Hva er sagt i politiforklaringene?

— Kvinnen forklarer seg i samsvar med anmeldelsen om at det var en voldtekt. Den siktede mannen sier at den seksuelle relasjonen mellom de to natt til søndag var frivillig. På bakgrunn av det som er kommet fram under etterforskningen er mannen siktet for voldtekt, og fremstilt for varetektsfengsling, forteller Gaukstad.

Den siktede mannen er 21 år. Han er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbund. Han skal sitte i isolasjon de to første ukene i varetekt.