KRISTIANSAND: Ifølge siktelsen skal han ha slått, sparket og knivstukket sin kone i Vennesla. Kona søkte tilflukt hos noen naboer, som deretter tilkalte politi og ambulanse.

Under fengslingsmøtet onsdag ble det fra mannens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, argumentert med at kvinnen, ifølge legen på legevakta, bare hadde blitt kuttet med kniv på høyre albue overfladisk.

Advokat Johnsen sier at dette utelukkende er en legemsbeskadigelse, og ikke et forsøk på drap. Han fremholder også at det bare er fornærmede som har oppfattet det hele som et drapsforsøk. Legevaktslegen har ikke oppfattet kvinnens forklaring slik at det er et forsøk på drap. Johnsen ba om at mannen ble løslatt.Kristiansand tingrett og dommerfullmektig Lars Faye Ree mener at det fortsatt er såkalt skjellig grunn til å mistenke 38-åringen for forsøk på drap. Legens oppfatning av situasjonen endrer ikke på rettens mening.

Retten har også lagt vekt på at den siktede kan ha vært voldelig mot kona utenfor en barnehage i august i fjor, og at han gjentatte ganger har krenket henne ved ulike skjellsord. Retten fant at grunnlaget for fortsatt varetektsfengsling var tilstede, og 38-åringen kan holdes i varetekt frem til midten av mars.

Ifølge fengslingskjennelsen er det ventet at saken kan bli oversendt retten for behandling i april måned.