HJØRRING: Den nederlandske sjåføren ble torsdag dømt retten i Hjørring for å ha forsøkt å smugle 532 kilo hasj til Norge.

Det var 16. november at en scanning på ferjekaia i Hirtshals viste at lastebilen som nederlenderen kjørte, ikke bare inneholdt lettbetong, men også to paller med 530 pakker som hver inneholdt én kilo hasj.

Traileren skulle med Superspeed til Kristiansand.

Endret forklaring

Den danske avisen Nordjyske melder at rettssaken egentlig var berammet som en tilståelsesdom den 21. mars, men ble utsatt da sjåføren endret forklaring og mente at han ikke hadde kjennskap til den ulovlige lasten.

— Han forklarte i retten, at han hadde møtt en mann på et vertshus i Nederland, som hadde bedt han om å kjøre lastebilen til Norge. 36-åringen hadde vært sykmeldt og var derfor sulten etter en jobb, så han tok turen. Han erkjente i retten, at han nok hadde en anelse om ulovlig gods i lastebilen, men ikke hva og hvor mye, forteller Nordjyskes reporter i rettssalen til den danske avisen.

- Kan være glad han ikke ble tatt i Norge

Dommerne var enstemmige i å dømme nederlenderen til tre års fengsel for å ha smuglet hasjen inn til Danmark og for å forsøke å smugle den videre til Norge.

De meldte også i dommen at han kunne være glad for at han ikke klarte å smugle hasjen videre til Norge, siden Norge har strengere straffer for smugling og salg av narkotika enn Danmark.

Mannen godtok dommen på stedet. Det er fortsatt uklart hvorvidt han skal sone i Danmark eller hjemme i Nederland.

Bare tre uker før denne nederlenderen ble tatt, beslagla tollvesenet i Norge 560 kilo hasj på ferjehavna i Larvik. Dette beslaget var norgeshistoriens nest største i sitt slag, og også her var traileren hollandsk. Den nederlandske sjåføren hadde stoffet i bagasjen, og også da kom stoffet via Hirtshals.