VENNESLA: — Det beste hadde vært om Vennesla-politikerne gikk gjennom hele brøyte-regimet på nytt. Den ene kommunale sjefen skal hjelpe folk til å bo hjemme lengst mulig. Den andre tar fra eldre og uføre brøytingen så de ikke kan bo hjemme. Her trengs ny politikk, sier han.

Gislefoss har kjempet en lang kamp etter at moren Arnhild (87) mistet kommunal brøyting av den rundt 100 meter lange oppkjørselen til huset i Ravnåsveien.

— Den er over 100 meter lang, men nå har kommunen plutselig funnet ut at de nederste seks meterne hører til veivesenet og at ti meter snuplass på toppen ikke skal regnes med. Dette mener jeg er falske premisser til politikerne. For faktum er at dette er mammas vei.

— Dessuten: Er det noen som har hørt om en praksis hvor brøyteren løfter plogen ved avkjørselen, for så å brøyte igjen når han passerer veivesenets grense. En vei er en vei. Dette er altså så dumt, sier Gislefoss.

Fikk ikke være til stede

Han reagerer sterkt på at politikerne i bygg- og miljøutvalget torsdag avviste klagene hans. Han mener saksbehandleren som behandlet klagen hans, var inhabil. Dessuten mener han hun har gjort grove feil.

— Jeg krevde saken utsatt til jeg kunne komme og være til stede i møte, som jeg har rett til, men de bare behandlet saken. Nå avventer jeg klageutvalget. Dette kan bli mat for jurister, sier Gislefoss.

Leder i bygg- og miljøutvalget, Aps Solveig Robstad avviser kritikken:

— Vi har behandlet denne saken likt alle andre saker etter at det kom nye regler om kommunal brøyting. Saksbehandleren var ikke inhabil. Vi avslo befaring fordi vi ikke har befart noen andre brøytesaker. Vi forsøker å behandle alle likt.

— Men hvorfor kunne dere ikke vente til Gislefoss kunne være til stede?

— Ingen andre enn politikere har talerett i vårt utvalg. Vil han si noe, må han bruke åpen spørretid i kommunestyret, sier Robstad.

- Grov forskjellsbehandling

Gislefoss har flere ting han reagerer på.

— Plutselig kommer et krav om autovern og bedre snuplass som begrunnelse for ikke å brøyte. På Foss er en skummel snuplass uten autovern. Ved kirka brøytes en bratt bakke som er kortere enn 100 meter. Der rygger traktoren ned igjen. Hvorfor denne grove forskjellsbehandlingen, spør Gislefoss?

Han har allerede hatt sak hos Sivilombudsmannen som sa at flere av punktene måtte klages til kommunen på nytt før han ville se på dem. Gislefoss regner med ny klage dit snart

Frykter mer regn

Aps Geir Wehus avsluttet runden i bygg- og miljøutvalget slik:

— Nå sa vi enstemmig nei. Nå kommer det til å bli meldt regn over Vennesla i hele høst.