HOVDEN: — Gratulerer med praksisplass hos Marco Evaristti ved hans Bangkok-kontor.

— Tusen takk! Dette gleder jeg meg veldig til. Blir gøy å jobbe i utlandet. Jeg synes det er veldig interessant det Evaristti gjør innen interiør og design. I tillegg har han tegnet mange spennende bygninger

God reklame

— Hva synes du om fossekunsten hans på Hovden?

— Et spenstig stunt. Han har lyktes med å få den oppmerksomheten han ville. Det har vært en utrolig reklame for Hovden som jeg håper folk på her oppe ser verdien av. Det har jo ikke skadet naturen på noen måte.

Internasjonalt kjent arkitekt

— Evaristti er internasjonalt kjent. En av den minst like kjente danske arkitekten Henning Larsens elever. Hvordan klarte du å få tak i praksisplassen?

— Gjennom min far og en kamerat av ham som kjenner Marco Evaristti. De visste at jeg trengte sju ukers praksis ved et arkitektkontor, og spurte han om han kunne skaffe meg plass. Jeg har aldri møtt Evaristti før, men så ringte han meg og sa jeg kunne begynne ved kontoret hans i København eller Bangkok – om jeg ville.

— Det ble selvsagt Bangkok? Og når drar du?

— I begynnelsen av juni. Jeg valgte Bangkok fordi de er kommet lenger på noen prosjekter der enn i København. Og så hadde jeg jo veldig lyst til å reise ut litt. Bangkok er en spennende metropol -– har jeg forstått. Det blir artig å se hvordan arkitekter i et slikt internasjonalt miljø arbeider. De har mange spennende oppdrag i Asia.

— For Evaristti synes grensene mellom kunst og arkitektur å gli over i hverandre. Er det en kunstner i deg også?

— Jeg er nok mer arkitekt enn kunstner.

Helhetlig arkitektur

— Er det noen kommende bygg i Setesdal eller på Hovden du ser for deg å tegne?

— Jeg kunne ha lyst til å se på Hovden som område. Man må være veldig bevisst på den utviklingen som skjer her oppe nå. Den er tatt mye areal de siste 15 årene. Hovden har fått høyblokker. Jeg er ikke mye glad i Hovden Panorama som attpåtil er plassert på en høyde. Jeg synes Hovden skal være et eksempel på det stillferdige som glir inn i den vakre naturen her.

— Har du noen foss eller fjelltopp du kunne tenkt deg og dekorere?

— Jeg tror det er utenfor mitt felt å dekorere naturen. Men det var et stilig stunt.