ARENDAL: — Vi avventer avhør av 21-åringen til han er i bedre form, men ulovlig vannscooterkjøring ender ofte i anmeldelse og forenklet forelegg fra 5000 kroner og opp, forteller avsnittsleder ved etterforskningsseksjonen i Arendal, Rune Boye.

Tre personer i sjøen

Det var tirsdag klokka 18.50 at det ble meldt inn at tre ungdommer haddehavnet i sjøen ved Stølsvika etter at den 21 år gamle føreren mistet kontroll over vannscooteren.

Han ble brakt til Sørlandet sykehus i Arendal, der tilstanden i løpet av tirsdagen ble endret fra hardt til moderat skadet. De to passasjerene, ei jente på 17 år og en mann på 20 år, slapp fra hendelsen med henholdsvis lettere skader og uten skader.

— Vi skal avhøre alle tre, men det er trolig føreren som det er aktuelt å anmelde. Per nå er dette å betrakte som en sjøulykke, så vil etterforskningen vise hva vi gjør videre. Vi vet ikke noe om hvor høy farta har vært ute på sjøen eller hvordan de tre eventuelt har vært sikret utover at de hadde på seg vester, sier Boye.

Flere tilfeller hvert år

Han legger til at det i kommunen hvert år er tilfeller av ulovlig vannscooterkjøring. I Norge er det et totalforbud mot å kjøre vannscooter nærme land, men kommunene har en mulighet til å gi dispensasjon i enkelte områder langt fra land.

— Jeg har ingen formening om en slik dispensasjon bør gis i Arendal, det er opp til politikerne, påpeker Boye.

- Uheldig for miljøet

Arendalitten André Garcia de Presno (21) har kjørt vannscooter i flere år. Han mener at det sjelden er ulykker knyttet til bruken av doningene, som glatt kan komme opp i nærmere 60 kilometer i timen.

— For miljøet vårt er det uheldig når ulykker som dette inntreffer, og det kan ha vært uvettig kjøring i dette tilfellet. Hadde ulykken skjedd lenger fra land, kunne de tre ha omkommet i det kalde vannet, mener de Presno.

Han har ikke vurdert å slutte med vannscooterkjøring.

— Stadig flere driver med dette, og jeg betaler skatter og avgifter for vannscooteren min, som også er registrert i småbåtregisteret. Selv om slik kjøring per nå er ulovlig, har jeg ikke tenkt å slutte, understreker de Presno.

39-åring tatt av politiet

Tidligere tirsdag var det et annet tilfelle av vannscooterkjøring i Arendal. Her var det en 39 år gammel mann som ble tatt av politiet og meddelt at han ville bli anmeldt.

Føreren har liknende forhold fra tidligere, og ga beskjed til politiet at han ønsker å føre saken videre til retten.