KRISTIANSAND: Nå er gutten tiltalt, og må møte i retten 12. desember.

Det var 11. februar i år at 17-åringen stakk en biffkniv mot halsen til en 32-åringen i hans leilighet på Lund. Kniven traff i området over høyre kragebein inn mot øvre del av lungen. Deretter slo og sparket gutten offeret gjentatte ganger i hodet.

— Det er ikke en alvorlig knivskade, opplyste operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen i forbindelse med knivstikkingen.

I tillegg raserte gutten mannens leilighet ved å rive av en dør, slå hull i veggen, ødelegge skapdører, bord og annet inventar med en hammer.

17-åringen er også tiltalt for å ha angrepet to politibetjenter i forbindelse med at han ble pågrepet for knivstikkingen samme dag. Han kom også med trusler, skjellsord og spyttet på politiet.

Videre har Statsadvokatene i Agder tiltalt gutten for et tilfelle av uprovosert vold mot en annen person, og for å ha ringt inn en falsk nødmelding til AMK og politiet 13. januar i år.

Han meldte blant annet om slåssing, skyting og at en person var sterkt skadet og holdt på å dø på en skole i Kristiansand. Meldingene førte til full uttrykning med flere politipatruljer i Arendal og Kristiansand, samt ambulanse.