LILLESAND: Politiet gjennomførte en ransaking i huset til lillesanderen i begynnelsen av januar i fjor. Da ble det beslaglagt 12 hagler, tre rifler, fire pistoler og ammunisjon. Noen av håndvåpnene var gjemt i en høytalerkasse.

43-åringen er våpensamler og har hevdet at flere av våpnene var antikviteter produsert før 1890 og derfor lovlige. Hans argumenter ble tilbakevist av våpengransker Knut Øren fra Kriminalpolitisentralen. Kristiansand tingrett slår fast at alle våpnene er ulovlige.

Den domfelte har for øvrig fått forbud mot å ha skytevåpen som ikke er registreringspliktig. Retten bebreider domfelte for at han som våpensamler ikke har satt seg inn i regelverket, og minner om at 43-åringen er domfelt for brudd på våpenloven flere ganger tidligere. Han er totalt domfelt ni ganger, blant annet for grov narkotikakriminalitet. Hans siste dom var ubetinget fengsel i to år og tre måneder, derav ni måneder betinget.

Siste dom for brudd på våpenloven var fra forhold avdekket vinteren 2011. Tingretten har merket seg at han også etter den tid har hatt ulovlige våpen. Dette er straffeskjerpende.

Retten bestemte at samtlige våpen som er inndratt ved ransakingen som politiet gjennomførte skal beslaglegges.